Gammal är äldst!

Att gammal verkligen är äldst tycker jag nog att en fd ridskoleponny (russ) som sedermera köptes av Corre och hennes syster Louise, Djingis Khan, bevisade igår.

Hästrackaren, nu 22 år gammal (!!!) vann nämligen Danska mästerskapen i ponnytrav samma dag!

I Sverige hade Djingis inte fått tävla pga sin höga ålder men i Danmark har man andra regler och Djingis är därför utlånad till en flicka där, med stor framgång som synes!

Verkligen jätteroligt!

Jag har skojat med Corre och sagt att jag gärna tar Djingis som sällskapshäst åt Arch om vi hittar en gård att flytta till fast med tanke på hur bra det går för honom i Danmark (gårdagens seger var inte den första) lär nog flickan som lånar/kör honom inte vara särskilt intresserad av att lämna tillbaka honom i brådarasket :=).

Och eftersom det är en av mina favorithistorier från stallet så måste jag dra den igen även om jag vet att jag redan skrivit om det på bloggen vid ett tidigare tillfälle:

En gång kom ett ridskolebarn och frågade var hästarna Djingis och Khan stod….visst är barn härliga!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Roligt att en gamling fortfarande är så fräsch och alert.
    Samtidigt kan man ju undra hur bra det går med avelns framsteg när en så gammal häst utklassar allt yngre motstånd…
    Speciellt som det rör sig om trav, dressyr kanske har varit en annan sak.

    Rie

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>