Suck….nu börjar täckeshysterin igen!

Noterade för någon dag sedan att täckeshysterin har börjat för i år, har redan sett ett par hästar med täcken på sig inomhus!

Då ska det sägas att det i Malmö/ Staffanstorp är mellan 13 och 16 grader varmt klockan 5 på morgonen så jag har svårt att tro att nätterna kunnat stoltsera med minusgrader och vårt stall är dessutom av den varmare sorten eftersom vi bara har fönster öppna på glänt.

Till och med jag, som verkligen tillhör kategorin frusna människor går i bara t-shirt i stallet och då är det varmt :=)!

Själv är jag glad så länge jag slipper dessa trista tyg-sjok och är övertygad om att hästarna själva tycker detsamma.

Är det så att skåningar är extra pjoskiga när det gäller att svepa in hästarna i värmande täcken?

Jag inbillar mig nästan det eftersom det verkligen inte är en ovanlig syn på dessa breddgrader men hela Sverige lider kanske av någon form av köld-skydds-hysteri?

Risken med att stå i ett stort stall där det finns täckes-hysteriker är att nya, oerfarna hästägare som kanske precis har köpt sin första häst förleds att tro att denna överdrivna täckesmani är ”det rätta” och att de gör så som de ser att andra, mer erfarna hästägare gör.

Jag minns att jag själv blev påhoppad för några år sedan då en annan hästägare tyckte sååå synd om stackars Décima, denna fiiiina tävlingshäst som skulle tvingas stå utan täcke inomhus stackaren. Det var då 12 grader varmt utomhus och sol, för att inte tala om hur varmt det var i vårt stall!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Corres

    Jag kan inte annat än hålla med dig ;), Jag sprang omkring i linne o shorts i går så det kommer dröja lääänge innan min pålle får något täcke på sig.

    // Corre

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hihi…ja, att du sprang omkring i linne betyder NADA eftersom du kan göra detta även mitt i vintern (jäkla viking) men att JAG gick i t-shirt i stallet i morse säger desto mer. Det har jag nästan inte ens på mig hemma i huset utan att frysa :=)!

    Svara
  3. Sofia

    Hästarna på ridskolan där ja jobbar gick ute dygnet runt till mitten på september UTAN TÄCKEN!!! Enda anledningen till att vi tog in dom var att gräset var slut pga att det var så varmt o tort. Vårt stall har samma temperatur som ute på vintern o de e klippta o har ett halv fodrat täcke på o de fryser aldrig!! Lite komiskt, eller hur?

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hej Sofia!
    Ja, som jag redan har varit inne på är jag övertygad om att det finns massor av hästar som står med täcke på sig ”i onödan”. Sedan är det ju knappast FARLIGT men som sagt….ONÖDIGT.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>