En fördel med världens snabbaste hund- men hade det hjälpt?

För några dagar sedan var jag ute och red och hade som vanligt Soya med mig.

Plötsligt ser jag hur en gigantisk schäfer kommer rusande mot Soya och jag hinner tänka ”kommer han att käka henne till kvällsmat” innan det visade sig att han snarare var intresserad av att leka än att äta :=).

Och tur var väl det :=)!

Förvisso är ju whippet en av världens snabbaste hundraser men jag har hittills (tack och lov) inte blivit varse hur Soya skulle reagera om en hund försökte attackera henne.

Kanske har ni också någon gång drömt att ni har blivit jagade och då velat springa men benen har bara klistrats fast i marken och ni har inte rubbats en milimeter?

Tänk om Soya i rena förskräckelsen hade drabbats av samma paralys?

Jag skulle nog snarare kunna tänka mig just det scenariot än att hon hade visat sin löpartalang och då blir det ju inte så muntert!

Mina greyhounds däremot undvek många slagsmål tack vare sin snabbhet. Så fort en hund ville bråka stack hundarna iväg för allt vad tygen höll och det var ju så klart ingen som hade en suck i jämförelse.

Hur som helst så ville i alla fall denna jätte-schäfer som mötte Soya leka och ägaren kom sent omsider framspringande och tog hunden. Han passade på att i översvallande ordalag berömma Archie (för att han är så snygg :=)) medan jag var lika entusiastisk över hans mycket vackra (fast mindre lydiga :=)) hund.

Ägaren ursäktade sig med att hans hund ibland ”motionerade sig själv” men jag sa förlåtande att det ju inte var så konstigt när han nu hade sett en så snygg tjej (Soya- inte mig :=))!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>