Hund-Ipren = godis!

I samband med att Archie hade fång förra året ställde jag här på bloggen frågan varför man inte kan göra/ tillverka Fenylbutazon som smakar gott.

Det är nog inte bara jag som har haft ett ”bry” med att tvångsmata hästen med detta pulver och det vore onekligen smidigare om hästen frivilligt ville äta det.

Nu när Soya fick sin ögonskada fick hon smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter (Rimadyl) som enligt apotekarien är ”Ipren för hundar” och snacka om skillnad mot den otäcka ”Buttan”.

Soya äter Rimadylen ur min hand (luktar som hundgodis) och jag inser att det verkligen är av största vikt att förvara denna burk på ett säkert ställe.

Märkligt att man alltså kan göra en så himla god medicin för hundar (som är långt lättare att tvångsmata än en stor häst som kör upp skallen flera meter upp i luften) medan Fenylbutazonet som har funnits på marknaden så länge jag kan minnas inte har gått att göra mer tilltalande?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Hej Lina och Elisa!

    Visst är det superbra att det är gott. Det blir ju så mycket lättare att ge hunden tabletterna då. Det enda man får se upp med är så att hunden inte kommer åt hela burken och sväljer för många tabletter på en gång.

    Det som jag tycker är synd är att man inte kan göra lika god fenylbutazon (smärtstillande) till hästar för det kan verkligen vara ett ”mickel” med att få hästen att svälja detta, framför allt om man måste ge medicinen många dagar i rad och flera gånger om dagen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>