Äntligen!

Jag frågade ju förra helgen när jag skulle få en rosett efter att ha haft sådant oflyt under lång tid och för några timmar sedan kom svaret: IDAG!!!!

Glädjande nog bröt Archie inte sin svit där han 3 år i rad, dvs som både 4, 5 och nu 6 åring placerade sig på Landskrona ridklubbs hösttävlingar där vi liksom förra året red LA:1.

Även om jag inte hade samma superfina känsla på varken framridningen eller inne på banan som förra helgen så räckte poängen och procenten (67%) till en 4:e placering (av totalt 5 placerade) och det var bara att tacka och ta emot.

På tal om våra diskussioner kring jakt, harar och kaniner i veckan så rusade plöstligt en kanin in på framridningen i full ”sken” och sprang sedan omkring en bra stund innan den gav sig iväg och jag väntade mig nästan att se en hund komma rusande efter (Soya låg dock tryggt inlåst i bilen) men tydligen kan kaniner få ”frispel” även utan MIN inblandning :=).

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Gratulerar! Det måste kännas som en sorts seger också antar jag =).

    När det gäller galopperande kaniner på framhoppningen avstår jag från ytterligare kommentarer. Jag vet hur du resonerar och, tror jag, du vet hur jag tänker.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Nja…jag ska vara ärlig och säga att det hade varit roligare att få en rosett någon av de gånger som Archie verkligen har känts SUPERFIN vilket jag inte kan påstå att han kändes igår men som jag redan har sagt så är ju dressyr en otrolig bedömningssport där placeringarna dessutom påverkas av vilka de andra deltagarna är, hur de rider osv.

    Och i ärlighetens namn är ALLA rosetter välkomna!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Anna:
    Ingen aning. Alla 3 ekipage som var placerade före mig har jag sett i resultatlistorna flera gånger.
    Övriga ryttare kollade jag inte upp närmare varken före eller efter min ritt.
    Utfrån vad man ser på framridningen kan man inte heller avgöra ekipagens kvalitet tycker jag då jag OFTA ser superfina hästar där som sedan ändå får låga poäng inne på banan.

    Svara
  4. Anna

    Fast då handlar det ju inte om ekipagets bristande kvalitet om hästen är superfin på framridningen men av någon anledning får låga poäng inne på banan. Det är ju mkt nerver i dagens dressyrhästar, så det kan ju vara det som är problemet inne på banan.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Tja…det kan väl handla om bägge delarna.

    Det är hur som helst mycket lättare att rida ”som man vill” på en framridning än att utföra ett givet program inne på en tävlingsbana.

    På framridningen kan ju tex en häst se flott och trevlig ut för att ryttaren sitter och rider på 20-meters volter i trav- när sedan volten ska vara 10 meter inne på banan avslöjas att hästen kanske inte är så lösgjord som den borda vara etc.

    Men visst kan nerver, både hos häst och ryttare spela roll när man väl är inne på banan; absolut.

    Svara
  6. Lina

    Jag såg ju minst 10 ekipage igår och jag kan säga att det var bra konkurrens ni mötte igår!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>