Veckan som gått


En omskriven krabat! Ligger hon och lurar på någon katt månne? Eller kanske en kanin?

Under veckan som gått har det vissa morgnar varit långt under 10 grader men vädret har nästan hela tiden varit bokstavligen strålande med mycket sol och värme senare på dagen.

Soyas mystiska ögonskada som hon fick i onsdags läkte mirakulöst mer eller mindre över dagen och jag är än en gång tacksam över att mina djur brukar vara lättbehandlade, ”icke-pjoskiga” och snabbt återhämta sig.
Jag tror ju stenhårt på att en god fysik, ett starkt psyke och ett allmänt positivt sätt att se på livet främjar hälsan och kan vara direkt avgörande OM man skulle drabbas av sjukdomar/ skador och detta gäller inte minst djur och inte bara människor. Jag tycker dessutom att just mina egna hundar och hästar har bevisat detta så många gånger att det för mig inte är någon tveksamhet kring att det jag tror på stämmer.

Flytten till det nya stallet närmar sig och jag ser mycket fram emot att prova något nytt. Vi (Soya och jag) har varit och hälsat på i stallet 2 gånger under veckan och har hunnit träffa de flesta som redan står i ”mitt” stall (det finns 2 stall på anläggningen- ett större och ett mindre där Archie ska stå).

Vi har ju under veckan haft en extremt livlig debatt kring jakt i allmänhet och harar och kaniner i synnerhet (besöksrekord på bloggen om jag inte har fel- nästan 900 läsningar på en vecka mot vanligtvis ca 700) och jag har blivit jämförd med allt från en ELEFANT (!!!) av signaturen Kattägare till Hitler av Tova! Intressant!

Otroligt nog (eftersom jag inte sett det tidigare trots att vi bor här sedan mer än 6år tillbaka) så såg Soya och jag ett jaktlag just i lördags (då vi promenerade till nya stallet) där en hund jagade en hare i ”tusen kilometer”.

Själv blev jag livrädd att Soya skulle se spektaklet och bestämma sig för att hjälpa till så jag gick raskt en annan väg för att undkomma jaktlaget.

Det var ju inte så länge sedan jag läste i Ridsport om att en jägare hade skjutit en HÄST i tron att det var en ÄLG och inte nog med DET, han fick inte ens något STRAFF?!?!?

Jag hann i lördags tänka att jag inte ville att Soya i det skarpa solljuset skulle bli misstagen för en hare (eller att JAG skulle tas för gud vet vilket djur) så det var skönt att undkomma med hälsan i behåll och utan att någon av oss blev beskjuten :=). Fast det hade nog varit RÄTT ÅT OSS misstänker jag att vissa bloggläsare tänker *SKRATT*!

På hemmafronten hann jag i veckan plocka, skala, skiva ner och frysa in några av de MILJONER äpplen som vårt enda träd ger oss varje år.

När vi flyttade hit var det någon (o?)kunnig som påstod att äppelträd bara ger bra skördar vartannat år men det måste vårt träd ha missat för vi översköljs som sagt av frukt varje sommar och höst.

Eftersom äppelkaka med vaniljsås är en av mina absoluta favoriträtter som jag kan äta till frukost, middag och kvällsmat passar det bra med att ha just ett äppelträd (päronen får Archie äta) men det är liiite drygt att stå och skala och skala utan att se ett slut på det hela.

När jag ändå var så huslig passade jag på att göra typ 10 portioner köttfärssås åt mig själv (jag har oftast med mig lunch på jobbet) och en lika enorm levergryta åt Soya.

Helgen avslutades som så ofta med en liten tävling och vi fick den rosett vi så länge suktat över!

Förresten: veckans matematikpris ger jag till Sally som i Ullared i lördags, då hon hade med sig 800 kronor att handla för fick höra slutsumman 799 kronor och 50 öre i kassan! Och detta utan att ha haft en miniräknare med sig! Det ni!!!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Ja när jag hade stått o räknat allt så säger Corre: Men Sally, du har ju en miniräknare i mobilen…
    Jag: Tack för du säger det NU!!!

    haha! / Sally :=)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>