Veckan som gått

Det mest spännande som hänt i veckan var faktiskt inte Ullaredsbesöket som jag gjorde tillsammans med några arbetskamrater (har åter lyckats ”frälsa” några tidigare tveksamma shoppare- GEKÅS borde snart göra mig till hedersmedlem efter allt detta värvande… ) även om det så klart var roligt att fynda diverse produkter till hela familjen.

Mest nöjd är jag nog med Archies regntäcke som jag köpte lite impulsartat och som visat sig stå emot många timmars oupphörligt regn utan minsta problem.

Nej, flytten till nya stallet har (så klart) varit det som upptagit det mesta av mina tankar och tid i veckan och hittills är jag mer än nöjd.

Archie verkar ha funnit sig väl till rätta i stallet och jag ber varje dag en väldigt stor bön att omställningen till nytt boende och därmed också nytt foder inte ska utlösa ett fånganfall.

Vädret har verkligen inte varit på vår sida sedan flytten men Archie har ändå varit ute i hagen varje dag och det känns underbart att han kan gå ute i fler timmar än han gjorde på ridskolan.

Ridningen har det inte varit det minsta konstigt med och där tror jag att Archies ”coolhet” i allmänhet och stora tävlingsvana i synnerhet har bidragit till att han inte höjer på ögonbrynen åt nya miljöer där han förväntas arbeta.

Att kunna kombinera hundpromenaderna med besök hos hästen känns också jättebra- man slår många flugor i en smäll så att säga.

Nu gäller det att komma in i nya rutiner för min del och också passa på att ”tagga ner” vad gäller mitt stora kontrollbehov.

I stallet finns rutinerade personer som är fullt kapabla att fodra, släppa ut och ta in min fogliga häst helt utan min hjälp och jag behöver inte bevaka allting och därmed också lägga tid på sådant som kan skötas utan min medverkan :=).

Det var väl något som jag hade svårt för på ridskolan och som därför också slet onödigt hårt på mig och jag ska som sagt försöka att ändra mitt ”tänk” i det avseendet framöver.

Något tävlande har det inte blivit och kommer inte att bli i nästa vecka heller eftersom jag upptäckte att den tävling jag anmält mig till (utan att syna propositionen tillräckligt tydligt) visade sig vara en clear round. Med tanke på hur många ”riktiga” LA jag ridit i år känns det inte inspirerande nog att rida en clear round faktiskt så vi står över och tränar som vanligt den dagen i stället.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bernie

    Härligt att kunna släppa på kontrollbehovet och njuta av att tillbringa tid med sin häst i stället för att känna sig som ”stall-polisen”. Allt blir bättre och stallet blir verkligen den ”kvalitetstid” man önskar att den är. Vis av egen erfarenhet. Been there, seen that, got the t-shirt!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Nu har jag väl inte riktigt känt mig som en POLIS i gamla stallet men eftersom tex våra hagtider har varit så begränsade (oftast ca 4 timmar/dag) har jag velat att min häst ändå skulle få vara ute så mycket som möjligt och därför alltid kommit och släppt ut honom själv även på helgerna eftersom jag vet att ingen annan hade velat/ orkat göra det lika tidigt som jag. Så JAG har dykt upp 06.00 varje lördag och söndag i alla år medan hästen kanske inte hade fått komma ut förrän runt 08.00 om jag hade bett någon annan. Och när hagtimmarna är så få så spelar 1-1½ timme extra en stor roll för MIG.

    I nya stallet är hästarna ute så pass mycket längre att hela världen inte rasar om hästarna skulle råka komma ut en stund senare än vad som är sagt eller in lite tidigare.

    Svara
  3. Prick

    Kul att du är nöjd med flytten! Alltid lite pirrigt även om man tycker att ”allt” är välgenomtänkt. Ang foderbyte har du väl tagit med dig ett par balar (el. dyl. kommer inte ihåg om ni hade småbal eller stora) av det ”gamla”? Brukar ju kunna förebygga en del.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ta i trä så verkar Archies mage fungera perfekt, både nu i nya stallet och sista året på ridskolan trots att vi där byter foder från den ena dagen till den andra och ganska frekvent (våra lagringsmöjligheter för hö är ytterst begränsade och även ensilagebalarna kan innehålla lite olika sorters ensilage).

    I nya stallet är fodret egenproducerat och håller förhoppningsvis en jämnare standard.

    Så lätt det är att vara efterklok förresten…

    I VECKOR innan Archie fick fång förra november så tyckte jag att hans box var väl grisig och hans täcke var alltid helt fläckat av kiss/bajs. Jag tolkade detta som att han helt enkelt producerade mycket av ovanstående pga att han åt så mycket mat men inser nu att det inte var därför täcket och boxen var så grisiga. Han hade så klart redan då fått en tarmrubbning som till slut övergick till fång.

    Tittar man på både box och täcke sedan Archie blev frisk så är boxen mycket renare och täcket i princip fläckfritt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>