IKEAS universalpåsar!

En sak slog mig vid morgonfodringen härom dagen: HUR portionerade man ut stråfodret till de olika hästarna innan IKEA-påsarna uppfanns?

Jag har på rak arm inte sett något annat sätt att fördela hästarnas mat på; det skulle vara i hönät då men hur många orkar eller vill hålla på med dessa omständiga strå-förvarare?

Nej, i alla stall jag besökt är det
IKEA som gäller, så även i nya stallet som synes.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Är det någon mer än jag som märkt att de påsar de har i sina varuhus nu är mindre än de tidigare? Köper alltid ett par påsar varje gång jag är där och blev besviken sista gången kan man lugnt säga

    Svara
  2. Moa

    Jag undrar om IKEA är medvetna om hur många påsar de säljer bara till hästfolk runt om i Sverige. De används ju verkligen ÖVERALLT. Billiga, hållbara och praktiska. 🙂

    Svara
  3. Anna

    Likadant är det ju med IKEAs obehandlade träpallar. De ser man i vart och vartannat stall/ridhus :-).

    Svara
  4. Minstral

    Tror nog att Ikea förstått att alla använder deras påsar, för kvalitén på påsarna var bättre när de ännu inte blivit så poppis, nu är de av ett sämre material.

    På tal om hur man portionerade ut höet innan påsarnas tid så var det mycket vanligare med småbalat hö förr och vi la helt enkelt hökakorna utanför boxarna.

    Svara
  5. Nina

    Håller verkligen med om att IKEA dragit ned på kvaliteten på påsarna. Jag har en antik, RÖD, med STÄLLBARA handtag, den måste vara femton år vid det här laget!!!
    Medan den blå jag har (av det gamla men ändå lite mer hållbara materialet) har gått sönder närmast handtagen utan att det varit speciellt tunga grejor i den.

    Hos ATG-klinikerna kan man köpa höpåsar större än IKEAs, men handtagen är minst lika dåliga på dem.

    Mitt senaste kap är en GIGANTISK säck från Claes Ohlson, ”Universalbag XXL”
    http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=137047428
    Handtagen går runt hela säcken, så den lär tåla rätt mycket.
    Dessutom har den dragsko i överkanten. Betydligt dyrare än IKEAs, den kostar 69 kr, men jag hoppas att den är odödlig! ;o)

    Svara
  6. Anonymous

    ATG påsarnas handtag är tyvärr lite sämre än IKEA´s. Dock är påsens storlek helt outstanding. Packar man många påsar var dag så tröttnar man snart på IKEA´s, svårt att få ner mer än 4 kg hö i dem. ATG´s rymmer lätt 8 kg.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>