Idag kändes det mer rättvist….

Frukost i det fria, eller i vart fall på stallgången, innan avfärd. Notera NYLON-grimman (från Ullared så klart). Den itu-slitna lädergrimman ligger i papperskorgen bakom Archie.


Idag deltog ett kallblod! Inte så vanligt på denna nivå men roligt att se en så vacker häst. Fast jag hade inte velat sitta på :=). Det såg ut som att tjejen satt i spagat över den breda ryggen :=)!

….när jag fick kritiken från den regionala LA:3 jag ridit och såg att jag hade fått betyget 5 respektive 6 på mina skänkelvikningar.

Nu tror jag ju verkligen inte att det var så att jag red dom så otroligt mycket bättre än förra lördagen då båda betygsattes med var sin ETTA (!!!!!) utan det är så klart så att man bedömer och betygsätter olika som domare.

Så från 55 till 62 % på en vecka får väl anses som helt ok eftersom jag var i princip lika nöjd med båda ritterna.

Fast jag ska nog inte rida det där jäkla LA:3 programmet så mycket mer. Det passar oss helt enkelt inte alls och jag förstår inte varför nästan alla arrangörer väljer detta framför LA:4 som är lite mer tekniskt och där det ”händer” mer?

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. warg

  Håller med dig, LA:3 är ett tråkigt program,diagonal på diagonal på diagonal… LA:4 är mycket roligare!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Tja, tråkigt och tråkigt… Hade jag ridit det bättre hade jag säkert inte haft något emot det men vi reder oftast inte ut de långa skänkelvikningarna lika bra som de som är i LA:1 och LA:4.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Med tanke på hur snabbt ”amatörer” brukar snappa upp allt som proffsen gör och all utrustning de använder undrar jag när vi får se denna form av ridning mer utbredd?

  Svara
 4. Izza

  Rider även jag LA klassare på en Nordsvensk 🙂
  Visst tittar folk lite på tävlningsplatser, säkert finns det de som undrar vad vi har där att göra.. Hittills har vi aldrig lyckats göra bort oss så tor ingen undrar efter avslutat dag, hihi. Hon är duktig och fantastiskt arbetsvillig! Otroligt rolig att rida, tyvärr kommer längningar aldrig att bli vår parad del. Det kan vi bjuda på så länge vi har roligt ihop, för det är väl ändå det som är meningen med tävlnadet på vår nivå 🙂 Hästen i fråga älskar att tävla och visa upp sig. Efter avslutat program när hon får applåder vänder hon sig stolt mot läktaren och gnäggar. Varenda gång alltid lika stolt över sig själv! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>