Ensam ÄR stark, Soya tar sololicens!

Innan tävlingen börjar ska alla hundar vägas och veterinärundersökas. Här bild på kön till vågen och greyhounds och whippets i en salig röra. Jag var tyvärr så stressad eftersom jag skulle iväg till en träning för Sally efteråt att jag glömde att ta mer än just detta kort. Vet att en bekant tog flera kort under Soyas lopp så förhoppningsvis kan jag publicera dom vid ett senare tillfälle. Veckans fråga: Vad väger Soya? Vinnaren får en cyber-puss från objektet i fråga :=)!

Ja, idag har Soya och jag alltså varit på hundkappbanan i Landskrona med målet att Soya skulle ta sololicens.

Inom hundkapperiet är det tydligen så att hunden först måste ta sololicens (visa att den kan springa ensam ur stängd bur och följa haren korrekt) innan den tar ”riktig” licens då den springer mot/ med flera andra hundar.

Soya har ju varit i Landskrona vid ett tidigare tillfälle (för 4 veckor sedan) och sprang då samma sträcka som hon skulle springa idag, 550 meter, fast då utan att vi stängde luckan bakom henne.

Idag stängde vi luckan och jag tror att hennes uppfödare Tommy hade känt ett sting av stolthet om han hade sett hur hon ivrigt rusade mot buren för att sedan ställa sig klockrent ” i position” tills portarna mot den efterlängtade kaninjakten slogs upp.

Det var inte som på den första träningen som Tommy höll i då Soya förskräckt vände sig runt i buren när vi hade stängt bakom henne.

Men helt klart är det tack vare de träningar vi var på hos Tommy i Asarum i våras som gjorde att jag vågade testa Soya idag efter bara ett tidigare besök på denna bana och allting flöt på hur bra som helst.

Soya sprang allt vad hon kunde och var ca 3 sekunder snabbare än en av sina vännnor, Lisa, som också sprang för sololicens idag.

Den hund Soya sprang mot på LC-tävlingen för 3 veckor sedan, Ville (som förresten vägde över 18 kilo!!!- muskel-grabb!!!!) sprang med 5 eller 6 andra hundar idag för sin licens och om jag inte hörde fel så klarade han sig också utmärkt precis som tjejerna.

Nu är säsongen slut i Landskrona, dagens tävling var den sista för i år och träningarna kommer inte igång förrän omkring mars om jag förstod saken rätt.

Då ska Lisa och Soya ta sina licenser har vi tänkt och sedan blir det väl några tävlingar förhoppningsvis.

Träffade förresten helt kort klubbens ordförande på plats och han ”avslöjade” att han läst min blogg (smickrande).

Och du ordförande….om du läser detta så kommer här ett litet inofficiellt tips från en nyfiken nybörjare:

Det hade varit trevligt om ni på er hemsida hade en kortfattad introduktion till just hur det går till att börja med hundkapp. Lite om det här med licenstagning, när och hur detta kan genomföras osv. Annars är det jättebra att man kan anmäla sig till era träningar via nätet, väldigt smidigt!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Tjena Soya
    Grattis till din sololicens!

    Ville hälsar att han också tog sin licens trots väl tlltagen vinteroverall.

    Svara
  2. Anonymous

    Grattis till sololicensen Soya!!!

    En liten gissning på vikten, 13,5 kilo 😉 Det är lite svår när man inte sett henne sedan hon var valp. Syster yster Zahra väger runt 15 kilo (muskler). Jag tror att Zahra är lite större än Soya. Vi har tyvärr inte någon rundbana på nära håll. Men det skulle vara skoj att pröva på. Mycket för att se om Zahra är snabbare än kompisen Hilda där också.
    Puss från syster Zahra med kompisen (kusinen) Hilda och matte Görel

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    OTROLIGT Görel!!!!!!!!!!!!!

    Du är det enda som gissat på vikten och dessutom med PERFEKTION (ett av mina favorit-uttryck ha ha).

    Soya vägde 13,6 kilo!!!!

    Så jag utser dig till en klar vinnare! :=)!

    Soya sänder en cyber-kyss!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>