Ett sätt att prova på att vara hästägare

Jag har sedan många år tillbaka extraknäckt som ”hästtransportör” (åhh vad tjusigt det lät….) och exempelvis kört sjuka hästar till djursjukhus, till och från bete eller till tävlingar.

I söndags var det dags att hjälpa hästskötar-Linas goda väninna M att hämta haflingern Lilja som hon ska hyra under någar månader.

Lilja huserar vanligvis på Söderåsens turridning http://www.turridning.se/index.html och där har man möjlighet att under lågsäsong få hyra en häst och ha som sin egen (läs mer om detta på deras hemsida).

Ett bra sätt att prova på vad det innebär att vara hästägare tycker jag och märker man att detta inte var så kul som man trodde eller av någon annan anledning vill/ måste lämna tillbaka hästen så kan man göra detta med kort varsel.

För mig hade det känts tryggare att låna en häst av ett företag än av en privatperson och vill man veta varför är det bara att gå in på Bukefalos och under kategorin ”Hästmänniska” bläddra fram en mängd inlägg om hur både den som hyr/ lånar ut och den som lånar känner sig lurade på alla möjliga och ibland näst intill omöjliga vis….


Hästarna görs i ordning för en uteritt. Observera sadlarna :=)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Kan meddela att ihopsläppet gick jättebra, stallägaren är skittrevlig och att Michelle nu har en ordentlig utmaning framför sig i att vänja Lilja gå ensam – hon går ju alltid i flock annars 😉
    Men vi har iaf hittat en jättebra väg som leder från hennes stall till Poppes stall! 😀

    Svara
  2. Anna Lewijn

    Hejsan!

    Var inne och kollade statistiken på min hemsida och såg att jag fått en del träffar från din sida. Så jag var ju tvungen att kolla vad det var för något spännande!

    Jag hoppas verkligen det går bra för Lilja och Michelle, även om alla mina hästar är gudasnälla här hemma beter de sig alltid lite annorlunda när de kommer iväg från flocken. =)

    Trevlig blogg!
    MVH Anna

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>