Telefon-beteende eller ”dagens i-landsproblem” samt ”I love my I-phone”

Min nya älskling!

Har ni tänkt på hur otroligt vanligt det är att folk idag, även den minsta lilla skitunge, har mobiltelefon. Om någon inte har det tycker man nästan att det är lite konstigt….

Jag minns att jag tyckte att det var lika konstigt eller snarare misstänksamt när jag ringde till klienter för 20 år sedan och de hade telefonsvarare. ”Vad skulle de ha den till” liksom….Skumt…!

Fast även om nästan alla idag äger en mobil så är det långt ifrån alla som använder den som jag tycker att en mobil ska användas :=).

Här kommer således Birgittas 5-i topp saker att reta sig på hos andra mobilägare:

1. Folk som äger en mobil med som aldrig använder den. Inom denna kategori hittar man tex min mamma som slår på sin mobil ungefär 3 gånger om året. Jag undrar än idag varför hon egentligen har den? En form av ”falsk marknadsföring” liksom…..

2. Folk som förvisso har sin telefon påslagen men som ändå aldrig finns i närheten när den ringer. Dessa personer har dessutom nästan alltid valt en hjärngenomborrande ljudsignal som andra (läs: jag) ska tvingas lyssna på, allt medan telefonägaren själv befinner sig ”god knows where”.

3. Människor som aldrig har en krona på sin mobil, dvs som inte kan ringa ens det kortaste samtal eller skicka ett sms. Ohyggligt småsnålt kan jag tycka, framför allt när det handlar om vuxna, heltidsarbetande människor. Hur svårt kan det vara att lägga undan tex 200 kronor som man laddar sin mobil med? Man behöver ju faktiskt inte prata upp pengarna omedelbart men visst vore det bra att kunna ringa ett viktigt samtal då och då utan att behöva be att få låna andras telefoner?

4. De som av ren snålhet eller slöhet aldrig svarar på ett sms! Otroligt irriterande att inte kunna få ett kort svar på en ibland enkel fråga utan att man till slut ändå måste ringa personen.

5. De som byter mobilnummer lika ofta som jag byter…..tja…ni fattar…Dessa personer går det aldrig att få tag på för när man ringer på det man tror är deras nummer så är det så klart utbytt och en helt annan person svarar förvirrat och undrar vad man vill!

Själv har jag haft samma nummer sedan tidernas begynnelse eller i vart fall minst 10 år och jag fattar inte vad det är som är så svårt med det. Man kan faktiskt ta med sig sitt gamla nummer även när man byter operatör eller abbonemangsform (vilket jag gjort vid något tillfälle).

De som undrar om mitt I-phone-köp blev till belåtenhet ber jag läsa rubriken en gång till :=)!

Jag är med andra ord supernöjd och tror idag inte att jag någonsin kommer att köpa en ”traditionell” mobil igen.

Jag använder I-phonen hela tiden och orkar inte ens slå på datorn hemma utan läser i stället mail och annat via telefonen. Jag publicerar också era kommentarer via den, skriver kortare inlägg och tar en massa meningslösa kort.

Jag använder också telefonen som väckarklocka, studerar väderleksprognosen osv osv.

Dock skulle jag bestämt avråda från att gå omkring med telefonen utan något skyddande hölje och jag köpte redan samma dag ett snyggt läderfodral på Jula för 99:–.

Utan skydd anser jag att det är som att gå omkring med rör nitroglycerin dinglande i näven= tappar man ”skiten” så blir det allt annat än trevligt :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>