Veckan som gått (i timmar och minuter)

Under veckan som gått har man nästan kunnat ställa klockan efter mig, så enahanda har mina vardagar varit, mycket beroende på att jag ju nu inte rider alls. Sedan ska jag villigt erkänna att min lust till att göra andra saker än de mest nödvändiga inte precis varit enorm eftersom både mörker och tyvärr även mer eller mindre dagligt regn präglat min lediga tid både före och efter jobbet.

Så veckan har gestaltat sig ungefär så här:

05.15: Uppstigning.

05.30: Cyklar iväg till stallet med Soya.

05.45: Framme. Fodrar 7 hästar, mockar till Archie, byter hans täcke och gör i ordning hans matspannar.

06.15: Cyklar hem.

06.30. Hemma. Duschar, tvättar håret, byter om till jobbkläder. Bäddar sängen, tar fram lunchmat och hoppar in i bilen.

06.50: Kör till jobbet.

07.15: Anländer till jobbet.

15.45: Lämnar jobbet.

16.10: Cyklar åter till stallet med Soya.

18.00: Kommer hem från stallet efter att ha mockat, gjort i ordning Archies 3 höpåsar, borstat honom, bytt täcke samt promenerat med honom och Soya i ca 20 minuter.

21.00- 22.00 Går och lägger mig någon gång mellan dessa klockslag efter att ha läst tidningen, gått igenom posten, ätit, tittat på tv, slumrat i soffan och kollat på Internet.

Spännande va?

Än så länge tar Archie sin vila med ro. Han är som jag kunnat se lugn i hagen och visar inga direkt rastlösa tendenser i boxen. Bara han får äta är han nöjd och glad :=)!

Helgen blev nååågot mer omväxlande då jag bland annat försökte plocka ner de sista äpplena från vårt enda träd.

Det är fantastiskt lyxigt att ha äpplen i nästan 4 månader om året och Archie har ätit av frukten varje dag under denna tid.

Jag tillhör ju de hästägare som (Archies fång till trots) inte är rädd för att fodra med äpplen men så ger jag också bara max 3 äpplen per mål och aldrig de som är riktigt små (dvs sura).

Det blev även en del lövräfsning i helgen och om ni tittar på bilden ovan vill jag bara säga ”finn fem löv” om ni kan! Nää…nu tror jag faktiskt att vi har lyckats eliminera samtliga blad från gräsmattorna och det var inte en dag för tidigt om ni frågar mig.

Annars har jag också varit och tittat på två hus i helgen, ett som jag blev så pass förtjust i att jag även drog med mig maken på en ytterligare visning och ett som var i lite väl stort renoveringsbehov för vår del.

Att det blev två husvisningar berodde uteslutande på att båda husen ligger i Grevie (där Archie bor), en håla som vi länge velat bo i men där det nästan aldrig finns lämpliga objekt till salu.

Vi ska nu fundera över om vi ska lägga ett bud på det ena huset eller inte; det finns mycket att ta ställning till vid en så pass stor affär.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>