Blåser det mer idag än för 10 år sedan och då även INOMHUS?

En (vintertid) fullständigt oanvändbar mode-accessoar…. eller?

Ja, detta frågade jag mig själv ironiskt för någon vecka sedan då jag såg ett hoppekipage som var på väg upp till ett ridhus från stallbacken.
Anledningen till min spydiga fråga var att hästen var iförd vad jag och många med mig benämner FLUG-LUVA och säga vad man vill men inte f..n finns det några flugor i ridhuset i november!

Så min tolkning är att det antingen är ett ohyggligt dragigt ridhus som personen tänkte nyttja (och att hästen då dessutom är oerhört vind-känslig) eller så var det helt enkelt ett fjantigt mode jag bevittnade?

För hur ska man annars tolka att det gick att rida alldeles utmärkt i alla väderlekar innan flugluvan blev var och varannan ryttares egendom?

Hur klarade hästarna vindar, ljud och flugor innan dess?

Visst fattar jag också att det är bättre/ skönare/ behagligare för hästen att slippa irriteras av flugor men inte tusan är alla de hästar som numera vandrar omkring med flug-luvor på sig så himla känsliga för även vind, oljud och annat som luvorna används som täckmantel för att man ska få pynta hästen med?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Aramis

    Vet precis vem du åsyftar och tänkte faktiskt lite samma sak när jag såg ekipaget äntra ridhuset. Självklart kan det vara en modefråga, men även en funktion kan ju ligga bakom. Svårt att svara på, så länge man inte frågat personen i fråga. Hur som helst så roade jag mig med att googla fenomenet flughuva och kom till en intressant diskussion på Bukefalos.

    http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=736896

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det var faktiskt inte i vårt ridhus jag såg luvan men de ( luvorna) kanske dyker upp där med :-)?

    Fast jag rider ju alltid så tidigt på morgonen så jag lär slippa se dom hur som helst!

    Om man läser tråden på Buke som du länkar till verkar min teori om mode-accesoar stämma i alla fall.

    Svara
  3. Anonymous

    Åhhh jag kryper under en sten och skäms. Jag har aldrig tidigare haft detta mode på mina hästar men nu har jag det på min känsliga häst som hatar att få regn och blåst i öronen. För honom är det ett hjälpmedel som underlättar mycket tro det eller ej 🙂

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hej Anonym!

    Fast om du tycker att mössan HJÄLPER din häst så finns det ingen anledning att ”krypa under en sten och skämmas” utan då är det ju BRA med mössan.

    Det jag inte tror är att ALLA som använder mössor verkligen behöver dom utan att de mest används som en mode-grej (inte för att det är något som skadar eller är farligt för all del….)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>