Veckan som gått

I slutet av veckan blev jag, något förvånad, varse att de lackar mot jul. Mataffären var full av både hyacinter, amaryllis och annat ”juligt” och när jag räknade efter insåg jag att det bara är lite mer än en månad kvar till denna, den största högtiden i Sverige.

Själv har jag aldrig varit någon direkt julfirare men det är ju aldrig fel med några lediga dagar under denna vidriga årstid.

I onsdags var jag och Archie på kliniken i Bollerup och Archie blev både vägd, vaccinerad och framför allt ”friskförklarad”. En ytte-pytte-reaktion fanns förvisso kvar i kotan på höger fram vid böjprov men bedömingen är att jag ändå kan börja sätta igång honom som vanligt om några veckor och skritta fram tills dess. Otroligt skönt tycker jag och säkert också Archie som under den korta konvalescensen bara gick i hagen och leddes och troligen fann detta lika tråkigt som undertecknad. Promenader i beckmörker har aldrig varit vår grej….

Nu skrittar vi på, jag bakom Archie och han med tömkörningsgjorden på sig, mer om detta i separat inlägg i veckan.

I helgen tänkte jag passa på att utnyttja dagsljuset som jag inte ser på vardagarna i stallet men efter en underbar lördag med sol så återkom det gräsliga regnet under hela söndagen och jag såg mig tvingad till att krypa tillbaka till ridhuset igen, detta efter att ha varit på en hundträff i konstant regn (ni kan ju tänka er vad Soya tyckte om det, dvs INTE).

Bloggläsarna tycks fler och fler och kommentarerna likaså vilken givetvis är jättekul. Jag har fått flera tips på andra bloggar man (jag) kan läsa och det är också trevligt.

Vädret är som nämnts som det är; för det mesta mulet och regnigt och än så länge tycks experimentet med asfaltkross i grushagarna ha fallit mycket väl ut. Hästarna har ett torr plats att stå på och vill de ut och vandra i ”dyngan” får de skylla sig själva.

Annars har det inte hänt så mycket spännande att rapportera om som jag kan komma på och gör jag det så blir ni de första att få veta :=)!

På fredag är det åter dags för en Ullaredstripp, denna gången med en av mina ”gamla” hästskötare Petra. Hon är om möjligt ännu mer ”frälst” än jag så i hennes sällskap behöver man inte skämmas för sin vurm för detta shopping-Mecka.

Annars har väl serien Ullared som går på tv 5 nu fått de som tittar att tro att alla som åker dit är ”Ufo:s”, så framställs ju merparten av deltagarna i alla fall.

Men men….det är väl sådana orginal man får engagera om man ska göra sevärd” (hmmm…..) tv; hur roligt hade det varit att visa:

”Och här går Birgitta Karlsson som är på jakt efter ett nytt täcke till sin häst Archie. Hunden Soya har redan fått några rullar bajspåsar och Birgitta själv har försett sig med ett 3 pack boxertrosor”.

Nä…precis…..inte roligt alls!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>