Nytt Ullaredsbesök!

Trots att Soya inte är någon storkonsument av leksaker är det svårt att låta bli att köpa något när man kan få hur fina grejer som helst för en tia eller maximalt en tjuga :=).

Som synes är utbudet ganska stort och jag har köpt 2 fina koppel här sedan tidigare. Jag vägrar att köpa läderkoppel för 2-300 kronor i ”fina affären” när man här finner näst intill likvärdiga för 69 kronor. Så sällan som jag har Soya kopplad (ha ha) lär de hålla i en evighet:=).

 

Denna avdelning skulle nog Soya tillbringa all sin tid vid. Grisöron är favoritgodiset och det blir alltid några påsar med denna delikatess (hmmm….) när jag är i Ullared.

För 4:e gången i år var jag idag i Ullared och som vanligt flög timmarna iväg allt medan kundvagnen fylldes.

Denna gången handlade jag faktiskt ”bara” för 2700 kronor, mycket beroende på att det bara hade hunnit gå 2 månader sedan mitt senaste besök här.

Min fd hästskötare Petra som var initativtagare till just denna resa handlade långt mer och frågade redan innan vi satt i bilen på väg hem ”när ska vi åka nästa gång”.

Vi enades om att en resa i slutet av mars nästa år kan vara lämplig :=).

Idag köpte jag mest saker till hemmet eftersom det ju faktiskt finns gränser för hur mycket man kan köpa till både hunden och hästen även om mycket är ohyggligt billigt. Men man kan inte lagra hur många täcken som helst tex och jag lyckades denna gången att blunda när jag gick förbi just dessa :=).

Archie fick faktiskt bara nya stigbygelplattor för 15 kronor (som han säkert kommer att uppskatta jättemycket) och ett snyggt pannband för 20 kronor.

Själv köpte jag en stalljacka för 199 kronor och en ridväst för samma belopp. Mina favoritridbyxor som inköptes i våras för strax över 300 kronor var nu prissänkta till 249 kronor och jag kunde inte motstå frestelsen att köpa ytterligare ett par :=).

Soya fick 3 leksaker, en hel del godis i olika former och en kloklippare som HON säkert kommer att uppskatta jättemycket.

Till hemmet köpte jag förutom de sedvanliga hygien och städartiklarna handdukar, en kastrull, lite badrums-tillbehör (matchande toalettborste, tandborstmugg och tvålpump), liiite julpynt (ljusslinga till en träd utanför vårt hus, en jättefin el-ljusstake och röda blockljus) och flera lampskärmar.

Till mina underbara (NOT!!!!) cykelturer i regn och mörker köpte jag ytterligare en pannlampa för 29 kronor (bra att ha i reserv tänkte jag), ett cykelsadel-överdrag i fårskinnsimitation för 20 kronor och en reflexväst som också kostade en tjuga.

”Vad är det som är så roligt med Ullared” frågade maken mig innan jag begav mig på shoppingen (han skulle inte gå in där ens under pistolhot) och jag försökte förklara att Ullared för mig är som en kombination av IKEA, Hööks, Hennes & Mauritz och ICA MAXI. Nästan allt som man finner i dessa affärer finner man även i Ullared men till långt billigare pris och samlat på ett ställe.

Jag har i princip aldrig varken tid eller ork att springa i affärer om jag verkligen inte måste ha något (som exempelvis mat) och de timmar som många av mina vänner lägger på att strosa runt på stan och kika runt i olika affärer lägger jag på annat (hästen och hunden framför allt).

Därför gillar jag Ullared där jag på några timmar kan avverka alla inköp som andra kan/ vill lägga dagar på i andra affärer.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>