Sömn-statistik (hundinlägg)

Det är inte bara bloggskribenten som njuter av en tupplur i soffan. Jag har fått enorm konkurrens av Soya Sömntuta…

Änu en sov-älskare! Jag ser aldrig detta djur i någon annan position än ihoprullad och med slutna ögon men bara för jag dök upp med kameran för att föreviga slöfocken så öppnade den givetvis ögonen och låtsas se pigg ut. Skenet bedrar absolut!


Jag tycker att man mer eller mindre dagligen läser om att det forskas på alla möjliga och omöjliga ämnen i världen.

En del forskning ter sig otroligt meningslös och ibland också rent av självklar (”ny forskning visar att man kan gå upp i vikt av att äta för mycket”- nähä?!?!?) men eftersom detta verkar vara helt accepterat så tänkte jag lämna förslag på vad någon som inte har något bättre för sig kan forska i:

Hundar sovvanor i allmänhet och whippetars i synnerhet!

Jag har en teori om att just rasen whippet (även greyhound för all del) starkt bidrar till att höja statistiken vad gäller ”antal sovtimmar per dag” för hundar.

Om hundar av annan ras sover i genomsnitt 12 timmar/ dygn (min gissning) så tror jag att whippetar i allmänhet sover i alla fall 16-20 timmar.

Och när ni ändå är i forskartagen kan ni ju forska fram hur många timmar en tamkatt sover (fast det har säkert något snille redan undersökt misstänker jag) !

Med tanke på de slöa sov-bollar jag ständigt ser i stallet skulle jag tippa att även dessa djur har många sovtimmar per dygn på sitt samvete men ärligt talat…kan man klandra dom?

Att sova tillhör i alla fall för mig en av livets njutningar så om jag låter lite bitter över de lata whippetarna och deras lika slöa kattvänner så är det nog inget annat än ren avundsjuka!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mitt liv som hästnörd

    Jag är ju inte lite avundsjuk på dig som har en whippet:) Älskar rasen och din beskrivning är verkligen mitt i prick. Det är faktiskt en av de mest positiva sidorna med dem tycker jag, att de är så ”på” och pigga utomhus – men så lugna och avslappnade inomhus.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det var en av de största skälen till att jag ville ha en whippet, dvs deras ”inomhus”- respektive ”utomhustemperament” som skiljer sig så mycket.
    Ute vill jag ha en hund som kan hänga med hästen utan att bli trött men inne vill jag ha ett stillsamt djur, inget yrväder som springer runt, välter grejer med en piskande svans och dräglar på allt :-).
    Att jag sedan älskar whippetens utseende (avskyr feta hundar) och att de knappt fäller och är superlätta att rengöra gjorde valet enkelt.
    Efter min långhåriga schäfer sa pedanten Birgitta ”aldrig mer en hund med hår” och Soya är ju mer som ett sämskinn :-).
    Luktar aldrig ”våt hund” och att jag kan ha henne sovandes i vår säng säger mycket om hur ren hon är då jag som sagt är ganska kinkig med städning osv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>