Idiotiska bilförare

Var det honom jag mötte?

Eftersom jag så sällan ser stallet i dagsljus nu för tiden tog jag faktiskt ledigt några timmar från jobbet för att kunna motionera hästen innan det blev kolsvart ute.
Och det var verkligen skönt att tömköra utomhus utan att behöva skynda sig men en incident i början av turen gjorde mig otroligt förbannad faktiskt.

Vi har en 70- väg precis utanför stallet och ridhuset och för att komma till de grusvägar som jag och djuren brukar ”hålla till” på så måste man korsa den.

Precis då vi ska gå över ser jag en bil på håll men eftersom Archie var lite uppspelt så fortsatte jag att gå över vägen i stället för att låta bilen passera, detta då jag bedömde att bilen hade sett oss och skulle hinna bromsa in obehindrat.

Och mycket riktigt så stannar bilen och låter oss passera men precis då vi når andra sidan så RIVSTARTAR bilen med tjutande däck (!?!?) så Archie (fullt förståeligt) blir livrädd och far iväg så jag nästan tappar honom.

Gud så arg jag blev!

Denna idiotförare kan bara tacka sin lyckliga stjärna att jag är så närsynt att jag inte kunde läsa av registreringsskylten.

Däremot såg jag att bilen svängde in på en liten väg längre fram där det kanske bor 20 hushåll men jag besinnade mig och tänkte ”let it go”.

Dels hade jag väl aldrig kunnat bevisa att det var just den bilen som utsatte mig för denna olycksrisk även om jag skulle ha hittat den och dels vet man aldrig hur en sådan idiot hade kunnat reagera vid en eventuell konfrontation.

Jag får väl ”bara” vara glad att inget egentligen hände och vara mer beredd på att man kan möta galningar i bilar framöver.

Och som ett otroligt sammanträffande läste jag vid hemkomsten nedanstående text i tidningen och jag minns att det har stått om denna idiot tidigare och att han just skyllde ifrån sig under rättegången:

”Att öka hastigheten på bilen och samtidigt tuta inför ett möte med ryttare till häst är brottsligt, anser tingsrätten i Lund.

En 54-årig man döms därför till 40 dagsböter för vårdslöshet i trafik.

Det var i oktober förra året som två kvinnor var ute på en ridtur längs Trollskogsvägen i Torna Hällestad då en bil dök upp ur en kurva hundra meter framför dem. I stället för att sakta ner farten ökade bilisten hastigheten och tutade när han var bredvid ryttarna.”

Min kommentar är att det var lika gott åt denna dåre att han blev spårad och dömd. I mitt eget fall fanns inga vittnen (jag hade knappast kunnat åberopa Soya och Archie :=)) så själv hade jag nog inte kommit någon vart med en eventuell anmälan.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Teija

    Hej, råkade trilla in här hos dig och måste ju bara skriva en hälsning till dig.
    Jag älskar också hästar även om jag inte rider själv längre. Sponsrar dock med glädje två av våra döttrar med ridningen och mockningen osv;)
    Ha det bra! 😀

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Varmt välkommen! Alltid roligt med nya läsare!

    Vad gäller ”sponsringen” känner jag många som gör som du dvs hjälper barnen med ett intresse man själv haft länge.
    Ett härligt sätt att umgås med sina barn tycker jag!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>