Kristina: hur gick det med ridningen?

I början av november fick jag ett mail från läsaren Kristina och ni kan läsa både vad hon skrev och vad jag svarade nedan.

Nu har det ju gått några veckor så jag börjar bli nyfiken på hur det har gått för dig Kristina! Har du hittat någonstans att rida?

Återkom gärna med några rader!

”Hej jag är en kvinna som älskar hästar och red i mina yngre dagar men som sedan gjorde uppehåll. Tycker din blogg är väldigt intressant, så fortsätt med det!

De här året drabbades jag av en deprission och de här senaste månaderna tänkte jag på det som senast gjorde mig väldigt glad och kom då på den tiden då jag red och gick iväg till stallet med mina kamrater , tänkte fråga dig som har så stor erfarenhet av hästar, är det möjligt att återuppta denna passionen och börja om på nytt?

Det kanske finns någon kurs för vuxna för att friska upp minnena?

Hade varit väldigt tacksam för ett svar MVH Kristina”

Mitt svar:

”Hej Kristina och stort tack för ditt inlägg.

Nu vet jag inte var i landet du bor men jag är ÖVERTYGAD om att du kan återuppta ditt hästintresse, antingen tämligen enkelt eller med en liten ansträngning, som sagt beroende på var du bor.

För att ta ett exempel från vår ridskola i Malmö (Malmö Civila Ryttareförening) så har vi ofta nybörjarkurser för vuxna och det finns renodlade ridgrupper för vuxna, både för de som ridit i många år och de som inte är så duktiga.

Om du inte bor i närheten av en ridskola skulle jag rekommendera dig att besöka något privatstall ”i krokarna”.

Min erfarenhet är att ”hästmänniskor” ofta är väldigt lätta att ta kontakt med/ börja prata med (lite beroende på hur du själv presenterar och beter dig så klart) och att du absolut kan fråga om någon kan hjälpa dig att ta upp ditt intresse utan att detta ses som konstigt eller att ingen har några tips att komma med även om de kanske själva inte har någon häst som du kan sköta/ rida.

Men som sagt; börja att kolla runt på ridskolorna. Idag finns det ett mycket stort intresse för ridning bland just vuxna så du kommer inte att bli utskrattad (så som jag trodde att jag skulle bli när jag ville börja rida 15 år gammal- jag trodde att man var tvungen att ha börjat sedan barnsben :=)).

Återkom gärna och berätta om hur det har gått eller om du har fler frågor! ”

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>