Världens noggrannaste pizzabagare och världen lyckligaste hund!

Soya plus……


pizza……

= DETTA?!?!?!?!? HJÄÄÄÄLP!!!!!!!!!!!

En väns make äger en pizzeria.

Denne man är ytterst mån om sin affärsrörelse och kundkrets och därför väldigt petig med vad som serveras.

När det kebab-kött som sedermera ska läggas på pizzorna köps går mannen NOGA igenom varje köttbit och tar bort allt som ens kan tänkas likna fett eller senor.

Efter genomgång blir det en hel del utsorterat och detta skulle ägaren slänga om det inte fanns något som hette hund i allmänhet och SOYA i synnerhet :=).

Då jag fick höra om denna köttrensning anmälde jag nämligen genast Soya som frivillig omhändertagare av överblivna produkter och vår frys är numera välfylld till bristningsgränsen.

Det finns nog bara EN nackdel med detta arrangemang som jag ser det och det är att jag misstänker att finsmakaren Soya, som redan skäms bort genom mer eller mindre dagliga skink-inköp av maken Micke kommer att rata torrfodret helt till slut.

Men även om jag inte hyser några tvivel om att torrfodret säkerligen är hur bra sammansatt som helst och kanske också ”bättre” för hunden så säger mig ändå något att det inte kan vara fel för en hund att äta det som den faktiskt har gjort i urminnes tider, dvs rent kött.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Moa

    Oj, så lyxigt! och billigt. Kolla så att det inte är för mycket salt i bara? Ha det bra!

    Svara
  2. Anna

    Fast kebabkött är ju allt annat än rent kött ;-). Det är ju nermalet ”gud vet vad” i det och som sedan pressas ihop till en stor klump som det sedan hyvlas ”kött” ifrån. Det kan nog innehålla en stor mängd koksalt som är insprängt i ”köttet” och som inte kan sköljas bort.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Ja, just KEBAB-kött var ett dåligt exempel på RENT kött, det håller jag verkligen med om och det är det kött jag själv försöker undvika just eftersom man inte rikigt vet vad som malts ner.

    Fast att ge det till en hund som min (som gladeligen kan äta kadaver hon hittar och om jag inte stoppar henne utan att bli dålig av det) tvekar jag inte.

    Så salt är det ju inte, då hade ju inte människor heller kunnat äta det. Det är ju trots allt avsett som människoföda från början.

    Svara
  4. Anna

    Nej, såå mkt salt innehåller det nog inte. Men ett djurs njurar och likaså små barns njurar klarar inte av att bryta ner salt i den omfattningen som en vuxen människas njurar kan. Ha det bara i åtanke när du ger din hund ”köttet”.

    Svara
  5. Anonymous

    Hej
    Soyas syster Zahra blir mycket avundsjuk! Tänka att få äta sånt som människor äter! Zahra har också en mage av stål, äter allt hon kommr över och hon hittar ätbara saker överallt! Hon kan bli lite lös i magen om hon fått i sig något riktigt konstigt, men det går fort över och händer inte så ofta som man skulle kunna befara, med tanke på vad hennes långa nos letar reda på. Favorit maten är annars katternas mat, om den går att nå eller om katterna tappar sin mat från bänken de får sin mat på, mattes mat, fast den försöker hon inte ta som kleptomankompisen Hilda försöker. Kommer man inte åt något av det så slinker den egna maten ner utan problem. Men att få sådan ”lyx”-mat som Soya skulle vara drömmen.
    Kramar från Zahra, Hilda och matte Görel

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Hihi Görel….allt du skriver stämmer till 100 % in på Soya!

    Tänk att det kan vara så intressant med stallkatternas torrfoder när man precis har ratat det egna!

    Precis som mina andra hundar har Soya förstått att från bistra ägaren Birgitta kommer inga smulor hur mycket man än tigger. Jag skulle kunna äta en stek framför näsan på Soya utan att hon gör annat än tittar till lite försiktigt en gång och sedan är det bra.

    Vad gäller den långt medgörligare maken så är Soya inte dummare än att hon har genomskådat honom.

    Om han så skulle äta ett gammalt knäckebröd så hänger hon över honom som en IGEL tills hon får en smakbit och det får hon ALLTID.

    Suck….men han får skylla sig själv….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>