Gårdagens träning

Det var egentligen meningen att jag och Archie skulle ha tränat hos Ebba i tisdags men för en gångs skull bestämde jag mig för att inte trotsa vädret och faktiskt rätta mig efter den väderprognoas som dels utlovade snö och dels verkade stämma väldigt bra några timmar innan jag ringde och avbokade lektionen.

Det blev träning igår i stället och enligt Ebba var det med facit i hand tur att vi inte gav oss ut i snöandet.

Det var verkligen roligt att återuppta träningen igen och få höra vilka olater man lagt sig till med under ridning i ensamhet och utan ett överseende öga 🙂 .

I mitt fall var det klassikern ”ridning med för långa tyglar”, ack så skönt för ryttare och häst men FULT, FULT, FULT och givetvis även FEL, FEL, FEL.

Annars stod serpentinridning, galopp på små volter, skänkelvikning samt bytesträning på programmet.

Det var verkligen roligt att konstatera att bytena numera fungerar mycket bättre än innan vilan och att det nu är mina förberedelser innan bytet mer än något annat som avgör dess kvalitet.

Innan vilan hade Archie länge någon tanke om att man kunde börja bytet från vänster till höger med en bakutspark men detta beteende är tack och lov HELT borta.

Och innan han började med ”bakutandet” kunde det ibland ta ”hundra år” innan det kom ett byte över huvud taget så det är onekligen skönt att bytespoletten har ramlat ner helt.

Konstigt nog, eftersom jag har varit med om det så många gånger, blir jag lika glatt överraskad varje gång jag efter en vila kan konstatera att hästen verkar mer utbildad och lydig efter en vila än dessförinnan men det är egentligen hur självklart som helst- vem mår inte bra av att få återhämta sig efter en intensiv period av vad det än må vara och Archie har ju tränat på utan avbrott i nästan 1 år.

Nästa träning blir på tisdag om inte vädret sätter käppar i hjulet och det hoppas jag verkligen inte!

En kommentar

  1. Lina

    Zvante är likadan med inlärning, det blir bäst om han får vila lite ibland. Tex om han under en agilitykurs inte alls varit bra på slalom, har han (efter jul- och vinteruppehåll) kommit tillbaka till våren och helt plötsligt varit proffs på slalom 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>