Sadelutvärdering

Min ”nya” sadel!

Kort version: jag köpte Wintec-sadeln med luftstoppning!

Längre version: min första tanke då jag satte mig i denna tillplattade sak (det är ju en Close Contact hoppsadel) var ungefär ”NO WAY” och ”Ursäkta men sitter jag på en planka, eller vad?”.

Efter att ha ridit i ca 40 minuter, i både nersittning utan stigbyglar och lättridning samt efter hoppning av ett bebishinder några gånger var jag dock tvungen att revidera mitt första utlåtande och konstatera att sadeln var helt ok att rida även dressyr (!!!) i och…viktigast av allt: att Archie gick utmärkt med den på ryggen.

När jag dessutom kunde se att hans rygg såg helt ”perfekt” ut efter ritten var saken klar!

Av fler sadlar jag provat har Archie fått som en liten svullnad bakom manken och en sadel låg också tämligen snett efter avslutad ritt.

Det är ju en risk med att köpa begagnat; sadeln kan vara snedsutten och i rejält behov av omstoppning men kanske ändå aldrig riktigt återfår sina ”former”.

Nu är ju denna sadel i vad jag skulle vilja säga NYSKICK, den är enligt säljaren endast använd ett fåtal gånger vilket också stropparna och hela sadelns skick talar för så det känns som ett bra köp särskilt som det finns mer än 4 års garanti kvar på luftstoppningen (jag har fått inköpskvittot).

Förhoppningsvis kommer jag att vara lika nöjd med denna sadel som jag faktiskt ändå varit med min Stübben, som jag förresten räknade ut har kostat mig mindre än 200 kronor om ÅRET räknat på vad jag köpte den för och om jag så skulle SLÄNGA den idag (jag ska sälja den för 1000:– har jag tänkt).

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina

    Härligt med hoppsadel!!!
    Hade köpt en Amerigo CC-kopia i syntet direkt de kom ut om det fanns! 😉
    Hade en dressyrsadel i syntet till min förra häst, en Thorowgood i ”konst-mocka”. Den var helt fantastisk och gjorde underverk med min sits.
    Dåvarande häst gillade den också.

    Jag har varit så djupt in i sadeldjungeln att de får vara rosa med gröna prickar numera, bara de passar hästen! 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Efter att ha ägt hästen med ”Sveriges svåraste sadelläge”- Dessan- så förstår jag precis vad du menar.
    Jag provred en del sadlar på hennes tid som var ohyggligt obekväma för MIG men jag hade köpt dom utan en sekunds tvekan bara de hade passat henne.

    Svara
  3. Anonymous

    Toppen!
    Ett stort plus är att den i princip är underhållsfri.
    Min har hängt i sadelkammaren nästan ett år nu (har inte kunnat rida i hoppsadeln pga foten) och den är bara lite dammig. Hade det varit en lädersadel så hade den garanterat möglat!!

    En annan fördel är att man kan flytta klossarna så de passar en bäst. Jag trodde att de skulle vara ”hala” att rida i men inte ens det kan man klaga på ; )

    Natalja/
    http://latin.bloggagratis.se

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Du har helt rätt Natalja och jag har hittat en fördel till: vikten! Denna sadel är inte lika tung som en lädersadel och det är ju skönt när man ska svinga upp den på sin stora häst eller på den ännu högre sittande sadelhängaren!

    Och jag antar att regn inte går lika hårt åt synteten heller!

    Hitills har jag ridit ut i min svindyra dressyrsadel och fått putsa den i evigheter efter minsta regndrappe :-(.

    Svara
  5. Aramis

    Vad spännande! Jag får snart hem min NYA sadel – nämligen en wintec allround luftstoppad 🙂 Kul! Då får vi passa på att utbyta erfarenheter av våra nya fina sadlar 🙂 Spännande!

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Det är faktiskt du som är i alla fall delvis ”skyldig” till mitt köp Liv. Hade du inte lovordat Wintec på din blogg hade jag nog aldrig fått för mig att testa just detta märke :-). Så: tack för hjälpen :-)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>