Täckes-tips (om spännena går sönder)


Titta på grimmans karbinhake- den är ungefär likadan som…..
….snabbspännet ovan!
Snabbspännen, 4-pack
Artikelnr. 690041
49 Kr
Praktisk reservdel till täcken med snabbknäppen.

Nu har Hööks kommit ut med sin nya vårkatalog och bland ”nyheterna” (har säkert funnits tidigare också) hittade jag ovanstående snabbspännen!

Väldigt praktiskt får jag säga och jag kommer absolut att göra en liten investering vid tillfälle.

Jag har ju i inlägg efter inlägg lovordat Ullareds täcken av alla de slag och jag vidhåller att de, sett till priset, håller en väldigt bra kvalitet samt sitter bra och är snygga att se på men om jag måste hitta en nackdel så är det att SPÄNNENA ofta går sönder tämligen lätt medan själva tyget verkar hålla hur bra som helst.

Huruvida även andra täcken än de från Ullared har spännen som lätt går sönder får jag låta vara osagt eftersom det var länge sedan jag köpte något sådant täcke men det måste ju finnas ett skäl till att Höök säljer dessa spännen :=). De tänker nog inte på Ullareds kunder i första hand inbillar jag mig….

Sedan är det ju inte konstigt om små klena spännen går sönder när en 600-kilos häst lägger sig på dom med full kraft och kanske rullar runt på hårda underlag men det är ju hur som helst bra att lätt kunna byta dessa om täcket i övrigt är intakt.

Om man tillhör de sparsamma kan man använda karbinhaken från kasserade grimmor som den på bilden ovan; de går också att använda som snabbspännen.

Över huvud taget kan jag rekommendera att man när man slänger trasiga grimmor och täcken ser över om det finns någon ”reservdel” man kan använda, på täckena kan man ju ta av bensnören och hela spännen tex.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag minns för länge sedan ett nytt Bucastäcke som gick sönder efter en dag i hagen. Vid reklamation fick jag som svar att spännena var designade att gå sönder vid ett visst tryck för att inte hästen skulle skada sig. Kanske är det sant, kanske var det för att ”få tyst på mig”.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Låter nog som det sistnämnda faktiskt.

    För när jag tänker efter så är just ett BUCAS (ofodrat regntäcke) ett av de täcken jag haft allra, allra längst.

    Hade det säkert i 10 år innan jag skänkte det till ridskolan och kvalitén var super!

    Jag impregnerade det inte en enda gång, det tvättades och torktumlades ”tusen gånger” men höll ändå emot regn utmärkt.

    Vet många andra som också hade sina gamla BUCAS-täcken (de gröna med mörkblå kant) hur länge som helst.

    Men fick du inte ett nytt spänne/ täcke? Det hade jag ABSOLUT krävt oavsett förklaring/ ursäkt till att spännet gick sönder.

    Svara
  3. Prick

    Faktiskt är det så länge sedan att jag inte minns exakt hur historien slutade. Men jag antar att jag fick någon form av kompensation – det vore olikt mig annars =). Faktum är om jag inte minns fel att det VAR problem med spännena ett tag. Det var den typen som liksom var platta och matta och gråa till färgen (spännet till bukgjordarna). Det är ju hundrafem år sedan men visst var det många spännen som man hade balsnören till för att de var trasiga?

    Svara
  4. Irene

    Jag har haft problem med spännen som gått sönder på Börjes billigaste utetäcke. Då är det bogspännena som gått sönder. Köper inte de täckena igen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>