Inget konst-igt!

Om man har en hobby som man är mycket intresserad av, eller någon annan passion i livet är det kanske inte så konstigt om detta återspeglar sig lite (eller mycket) i ens hem och de saker man väljer att smycka detta med.

Således kan man hemma hos maken och mig inte undgå att lägga märke till att en av oss är väldigt förtjust i hästar medan den andre föredrar flygplan och alla de attiraljer som hör till dessa.


Den här bronshästen satt från början fastmonterad på en stor ful träbit, som en tavla ungefär. Fick den av min pappa som tonåring och tycker att det blev snyggare när jag befriade hästen från hans träplatta.

En liten samling småhästar som jag fått från olika håll.


Den stegrande hästen framför småhästarna fick jag av min moster i inflyttningspresent när vi köpte huset. Den är gjord av läder.


Den här hästen som hänger utanför vårt sovrum är faktiskt tillverkad av papier-maché och det är en fd klient som har gjort den till mig. Denna kvinna var otroligt duktig på att tillverka olika djur av pappersmassa och när hon fick höra talas om mitt hästintresse fick jag hästen som gåva.


Den här keramikhästen köpte jag och min man på vår första utlandssemester tillsammans då vi reste till Egypten. I närheten av vårt hotell fanns en keramikverkstad och jag föll genast för denna lilla pålle.


Nu till långt finare konst som jag absolut hade investerat i om jag hade varit mer solvent.
Det är faktiskt en stallkamrat till mig som tillverkar dessa otroligt vackra hästar hemma i sin verkstad och jag är mer än imponerad.

Ännu ett alster av Liv Borglund som konstnären heter och….

….titta här så vackra hästar. Den på rygg liggande hästen är en av mina favoriter.
Liv har faktiskt en utställning just nu och blev uppmärksammad i nedanstående artikel:
Observera ordvistsen (jag älskar ju sådana): ”Här får hästarna LIV”.

En kommentar

  1. Aramis

    Kontsnären bockar och bugar för det högst angenäma uttalandet! Du har ju minsann en liten samling konsthästar du med! Den i läder !!! var ju enastående vacker!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>