Hejdå hatten- det var ju katten…..

….också att man går in och ändrar i dressyr-TR ”hur som helst”.
Många har nog sett fram emot att få klä på sig den stiliga hatten i stället för fula hjälmen när de gör sin debut i medelsvår men det lär de få vänta med efter årets ändring.
Enligt nya regler ska alla rida med hjälm till det är dags för debut i Msv A-klass!
Min hatt lär med andra ord få vila sig ytterligare några år i alla fall….

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. warg

    Det är naturligtvis förnuftigt, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är tråkigt att bli tvungen att lägga undan hatten – och risken finns väl att jag aldrig får använda den mer….

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag instämmer helt Warg.

    Förstår ju säkerhetsaspekten (för det är väl den man har beaktat) men säger som du: frågan är om det är lönt att spara hatten :=(?

    Svara
  3. AnnH

    Säkerhetsaspekten… Finns det nån statistik på hur många som på Medelsvår tävling ramlar av under framridning eller tävling? Nä, knappast …

    Annars är jag ytterst säkerhetsmedveten och använder alltid hjälm, och har ibland ockå valt att rida fram till en MsvB-klass i hatt (ung häst i Msv). Men detta är ju ganska larvigt! Många många ryttare som aldrig kommer längre än MsvB kan nu slänga sin hatt.

    Svara
  4. warg

    Ja, och jag som har en ganska ful hjälm dessutom – tänkte i min enfald att jag inte ska rida så himla många hjälmklasser framöver.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Hi hi Ann…. När jag skrev säkerhetsaspekten tänkte jag inte precis på risken att ramla av inne på en dressyrbana utan mer att man kanske vill att ALLA ridsporten grenar ska föregå med gott exempel och att man därför ska rida med hjälm ”överallt”.
    Fast när jag tänker efter så har väl inte voltigeryttare hjälm, eller ( kan inte se det för mitt inre öga men jag kan ha fel).
    Voltige torde annars rendera rätt stor avramlingsrisk i min värld?
    På tal om att ramla av på dressyrtävling har jag bara sett det vid ETT enda tillfälle och då har jag ändå tävlat ”en ”miljon” gånger under mer än 20 år och också sett massor av tävlingar.
    Den gången jag såg någon ramla av var i en LA-klass där hästen på den avslutande uppridningen snubblade och gick ner på knä. Ryttaren ramlade av, hoppade upp och blev sedermera placerad!?!?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>