Veckan som gått


Jag tror att både Soya och Archie tyckte det var skönt att vila benen på de korta sträckor som var plogade under ridturen igår…..

….innan det var dags att pulsa fram igen!

Under den gångna veckan har det kommit en hel del snö i mina trakter och i onsdags var det till och med en liten snöstorm.

Då var jag glad att jag hade varit hos Ebba dagen innan för inte ens dumdristiga Birgitta hade faktiskt vågat köra i den piskande vinden och vräkande snön.

Redan nästa dag var det strålande solsken och på fredagen var det inga problem att köra till Ebba igen.

Däremot började det åter snöa när jag skulle köra tillbaka och vi hann hem med blotta förskräckelsen.

Har hört rapporter om att det ska snöa imorgon också så träningen då lär ju tyvärr bli inställd- men vad gör man?

Jag har med avund fått rapporter om ryttarkamrater som länge kunnat konditionsträna i djupsnö och i veckan fick jag prova detta så att det räckte och blev över.

I torsdags kväll var jag ute på promenad med hund och häst och hamnade ibland i sådana snödrivor att jag knappt kunde stå på benen. Min puls var minst sagt förhöjd under stora delar av promenaden och jag flåsade som en blåsbälg, svettig och med hettande kinder.

Archie och Soya verkade inte lika tagna tack och lov och igår var det dags för en ny tur i snön, denna gången med mig på Archies rygg.

Det var ganska mysigt att pulsa fram i snön men när Archie sjönk ner så att denna nästan nådde hans bogblad (!) vände jag och tog mig fram på en plogad väg i stället.

Någon måtta på plöjningen fick det vara, särskilt som Archie inte är van vid så djup snö.
Jag vill verkligen inte riskera någon överansträngning och tänkte även på Soya som fick hoppa fram som en kängru för att kunna ta sig fram.

Det myckna snöandet och kylan märks för en gångs skull på tävlingsanmälningarna, skåningar brukar annars inte ”banga” utan åker och tävlar i alla väder (min erfarenhet).

En tävling jag hade lösa planer på att anmäla till avhölls i lördags med 5 startande i den klass jag hade tänkt rida (LA:4) och i klassen före kom bara 10 av 26 anmälda till start.

Denna lördagens tävling hos en grannklubb har inte heller fått många anmälningar och i den högsta klassen, LA:1 är hittills och då anmälningstiden gått ut endast 11 anmälda så inte heller den tävlingen blir av för min del.

Jag tycker inte om att tävla om det är för få (säg under 15) startande och tänker (kanske fånigt) att jag inte skulle bli glad/ nöjd varken om jag blev placerad eller om jag inte blev det.

Hade jag inte blivit placerad hade jag tänkt ”så dåligt att inte ens kunna placera sig när det är så få startande” och hade jag fått en rosett hade jag tänkt ”ja, ja…det var nog för att det var så få startande”. Positiva Birgitta i ett nötskal :=)! Sällan nöjd!

Jag skrev ju om det förkylningshämmande naturpreparatet Esberitox för ett tag sedan och känner att jag åter måste sjunga dess lov.

Kände en förkylning komma krypande i måndags kväll, svalde genast 3 mirakeltabletter, fortsatte med detta under 2 dagar då jag kände mig mikroskopiskt ytte-pytte liiiite förkyld och sedan var jag åter fullständigt helt återställd.

Faktiskt smått otroligt då jag inte känner någon som blir så drabbad av förkylningar som jag.

Dels är jag kass i flera veckor (minst 2, oftast 3) och dels måste jag missbruka nässpray i kopiösa mängder för att över huvud taget kunna andas så det är verkligen otroligt skönt (om än mycket förvånande) att jag svarar så bara på dessa tabletter.

Då jag provade rosenrot, som många vittnar om gör en mycket piggare (DET är något jag verkligen önskar mig) fick jag NOLL komma NOLL effekt trots att jag knaprade detta preparat i flera veckor :=(.

I veckan hann jag läsa ut den mycket omskrivna ”Hypnotisören” av pseudonymen Lars Kepler, en i mitt tycke överreklamerad och något för mastig bok (572 sidor). Visst, boken var läsvärd men inte någon världssensation precis.

Vad gäller bloggen kan jag glädja mig med att läsarna blir fler och fler och att jag just nu har en hel del material att publicera. Ett tag tröt inspirationen rejält men det går ju upp och ner- konstigt vore det väl annars efter snart 1000 inlägg!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Ja, denna vinter går verkligen till historien. Var och tävlade i helgen och trots att jag hade extra tid på mig blev det ändå lite bråttom pga sena strykningar.

    Men det är fint och ljust och nu är träden vita och vackra igen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>