Den galna gryningscyklisten!

När jag kom körande inne i Malmö i morse, med gatorna överfulla av skitig modd svor jag över de IDIOTER som valt att cykla och på det viset vara ännu mer i vägen för oss bilister som även utan dessa tvåhjulingar överallt hade fullt sjå med att fösöka ta oss fram utan att krocka och/ eller halka omkring.

Detta svärande får man kanske benämna ”dubbelmoral utan dess like” för vem var SJÄLV ute och cyklade i morse om inte undertecknad?!?!?

Gårdagens fruktansvärda snöande och blåst har fykt igen det mesta kring vårt hus och vägarna till stallet och jag bestämde mig igår kväll för att inte chansa och FÖRSÖKA köra till dit eftersom vägarna är sådana att man inte märker att man riskerar att köra fast förrän man de facto har gjort det, typ.

Och då är det så dags….vem tusan kör på dom vägarna i ottan mer än undertecknad och kan undsätta en….INGEN!

Så jag bestämde mig för att försöka CYKLA (!) för om det skulle visa sig svårt kunde jag ju alltid hoppa av och i stället.

Eftersom man varnat för nytt snöande även idag ville jag motionera hästen redan på morgonen för att ha detta avklarat om vädret skulle göra det svårt efter jobbet så min tidsplan med cykling, fodring, mockning till 2 hästar (jag passar Archies boxgranne i några dagar) tömkörning i ca 45 minuter och sedan ny cykelfärd hem gav vid handen att jag skulle behöva stiga upp 04.15…Yippie!!!! Underbart!

Som lök på denna lax vaknade jag vid midnatt (fråga mig inte varför) och låg vaken i över 1 timme innan jag somnade så jag var givetvis ”stenad” när klockan ringde.

En som inte var stenad men däremot urförbannad var Soya, i alla fall när hon insåg min onda plan att tvinga henne att SPRINGA till stallet och inte åka i bilen som hon hade trott.

Hade jag inte haft henne kopplad och hållt dj…ligt hårt i snöret hade hon sprungit hem igen- det är jag övertygad om.

Cyklingen till stallet gick lättare än jag trott (tog 20 minuter) även om det kom en massa snö flygande i luften och motvinden var HEMSK.

Och vem tror ni jag möter på vägen 04.45 i mörkret?!?!?

Jo…stallägaren som är ute och plogar vägarna (jag tror han har det som någon form av extraknäck) så med facit i hand hade jag lätt kunnat köra till stallet hade jag bara vetat ATT och NÄR han skulle ploga.

Stallägaren stannade sin jättetraktor för att hälsa och såg minst sagt förundrad ut även om han vid detta laget har insett att jag inte är riktigt som hans andra NORMALA inackorderingar :=).

Kan tänka mig att han skakade på huvudet och berättade om den galna cyklisten för frun när han kom hem.

Hur som helst så fick jag både fodrat, mockat och tömkört och Archie gick så fint att det var värt både uppstigning och cykeltur :=).

När vi cyklade hemåt hade vi sådan medvind att både jag och Soya FLÖG fram och efter dusch, hårtvätt och klädesombyte var det bara att hoppa in i bilen för att vara på plats på jobbet strax innan 08.00.

Det var min morgon det… fast tänk vad skönt att bara kunna åka hem efter jobbet efter en ”snabbis” i stallet i eftermiddag- då ska soffan och jag frottera oss med varandra REJÄLT kan jag lova :=)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Jag såg flera stycken som kom cyklandes utanför vårt fönster då vid 6-7 tiden när stormen var som värst!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, cyklister är (precis som hästmänniskor) ett segt släkte som vägrar att släppa cykeln ifrån sig om det så kommer monsunregn, orkaner eller annat.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Ja, om man kände sig ÖVERRASKAD igår så vet jag inte hur man tänkte för denna ”snöstorm” aviserades redan i måndags.

    Men det finns ju alltid de som chansar och hoppas på det bästa….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>