För det mesta fotofritt!


I förra veckan var det en läsare som efterlyste foton på Archie.

Jag blev tämligen förvånad över denna begäran eftersom jag hade publicerat 2 dagsfärska kort bara någon timme tidigare och bloggen även i övrigt är rätt så smyckad med olika bilder på ”den lille svarte”.

När jag tänkte efter vad skribenten kunde ha menat med sin fråga så spekulerade jag i om hon ville se mer RID-bilder/ filmer på Archie, det är ju oftast dessa som är långt mer intressanta än trettioelva halvsuddiga bilder på ”Archie i hagen”,”Archie i stallgången” och ”Archie i boxen”, dvs de 3 platser där jag oftast och lättast fotograferar min pålle.

Tyvärr måste jag göra läsaren besviken; bilder/ filmer då jag rider kommer knappast att publiceras i någon omfattning alls faktiskt och det beror (förutom att jag gör mig ytterst dålig på bild) framför allt på att några sådana bilder i princip aldrig blir tagna.

Och anledningarna till detta är flera:

1. Jag rider i 90% av fallen ensam, dvs det finns ingen som KAN fotografera mig.

2. De gånger andra är i ridhuset så har de fullt upp med att rida sina egna hästar; inte att ta kort på mig. Och skulle de ha någon med sig som publik/ medhjälpare så skulle jag tycka att det var alltför ”Birgitta- 12 år” att be dom att fotografera.

3. De gånger jag tränar för Ebba är jag också ensam och skulle inte drömma om att be HENNE fotografera. Åter igen skulle jag tycka att det var YTTERST PINSAMT och dessutom kostar mina lektioner så mycket att jag vill använda tiden till träning, inte till att agera fotomodell.

Så…ni får även i fortsättningen stå ut med att få intressepilar i ögat av mina fantastiskt spännande kort på boxinredning, hage och stallgång- med ett vackert svart bihang!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Natalja

    Om du lovar att rida när jag är på besök nästa gång så lovar jag att fota dig ; )

    Det är väääääldigt nyttigt att se sig själv rida, både på film och på bild. Därför kan det vara värt besväret att jaga rätt på en fotograf.

    Å du ska inte agera fotomodell, bara vara som vanligt. Då blir det bäst!!

    Trevlig Helg

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Instämmer i att det är nyttigt att se sig själv på film. Jag har haft stor glädje av de filmer LIna gjort från tävlingar och någon träning även om man ibland sett sådant man helst hade sluppit se, typ flaxande skänklar :-).

    Svara
  3. Lina

    Jag testade själv någonting idag som jag sett några på buke göra – sätta kameran på paddocksstaketet och filma 🙂
    Blev ju inget jätteseriöst ridpass tack vare snön men det funkade iaf så till våren blir det bättre filmer!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hi hi… Det är nog inget för otekniska Birgitta som dessutom inte har någon videokamera. Tror inte att det går att filma så med digitalkamera eller mobil :-).
    Det får räcka med att titta i spegeln vilket jag tycker hjälper oerhört.

    Svara
  5. Lina

    Jag filmade med min digitalkamera igår för jag har heller ingen videokamera 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>