Snöträning

Eftersom vi nu får dras med snön vare sig man vill eller inte är det lika bra att försöka använda den till något vettigt- lite konditionsträning för både hund och häst tänkte jag idag!

Sedan Ebba började rida på fredagarna är lördagen vikt åt min egen dressyrridning- man vill ju passa på och ”rida lite på Ebbas ridning” så att säga och den sitter absolut i till nästa dag :=).

Då passar det bra att avsluta veckan lite lagom kravlöst med hoppsadel, hackamore och hund och häst i lite friare format.

Och idag passade vi alltså på att för andra söndagen i rad rida i den ibland nästan för djupa snön vilket var både mysigt och säkert fick igång både en och annan muskel hos djuren.

Framför allt Soya fick ibland ta i för kung och fosterland för att över huvud taget komma framåt, det såg väldigt jobbigt ut men tack vare sin järnkondis så verkade hon i alla fall tämligen oberörd.

Archie, 10 gånger så hög typ hade det något lättare även om vi faktiskt vände halvvägs på en väg som vi i vanliga fall alltid rider på eftersom snön helt enkelt nådde till hans bog och han knappt kunde lyfta benen.

Tack och lov bestod inte hela ridvägen av djupsnö, då hade jag aldrig vågat rida den timme våra ritter brukar ta utan det var kanske 1/3 av vägen som inte var ordentligt plogad.

Nu får vi se hur länge snön dröjer sig kvar och om det kan bli fler ritter av detta slag eller om vi kanske snart kan börja ana att våren faktiskt kommer även i år.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>