Veckan som gått

Veckan som gått har varit tämligen lik den föregående, en del minusgrader, en snöstorm och liknade störningsmoment i min vardag.

Ingen har nog kunnat undgå att begripa att jag utan tvekan hade slopat årstiden vinter om jag hade haft något att säga till om.

Snögalopper i all ära men för min del överväger nackdelarna med minusgrader, snö och korta dagar.

Och jag håller inte heller med de som säger att allt blir/ser så rent ut av den vita snön!

Tycker man det har man inte rört sig inne i en storstad dagen efter ett snöfall. Grå/svart/ brun slask-sörja täcker det mesta och inte tusan ser det rent ut!

Min bil är hur skitig som helst- både in och utvändigt, släpet likaså men det är ju inte lönt att tvätta varken den ena eller den andra för dels skulle de bli lika skitiga på nolltid och dessutom riskera man att allt möjligt fryser fast om man börjat tvätta i denna kylan.

Inomhus drar man också in snö så att hallen blir full av pölar- inte heller det känns speciellt rent om jag får säga min mening.

Nå…nog gnällt om snön- detta med vädret kan man ju ändå inte påverka hur gärna man än skulle vilja.

Tisdagens träning för Ebba blev av förklarliga skäl inställd då det var snöstorm i hela Sverige och inte bara här men i fredags kom jag iväg så att Ebba själv fick rida.

Jag tycker att Archie går ”bättre och bättre dag för dag” även om det inte är några revolutionerande framsteg varken när Ebba eller jag rider och det förväntar jag mig inte heller.

På vår anläggning fick 2 hästar (d-ponnys) kolik med några dagars mellanrum i veckan och detta har så klart oroat mig en del, själv fd ägare till en extremt kolikbenägen häst.

Även om en viss häst aldrig har haft kolik (vågar jag ens skriva detta utan att utmana ödet) så försöker jag verkligen att tänka på hur man kan förebygga eventuellt magont och är noga med motion, utevistelse, att Archie dricker ordentligt osv. Jag fodrar med mycket morötter och betfor just nu och hoppas att även detta bidrar till att ”hålla igång” magen.

I helgen blev det bestämt att jag, Lena och Sally med moder ska åka till Helsingborg för att kolla på Kyra-clinic 21 mars och det är något jag ser fram emot.

Det är alltid trevligt att se bra ridning och jag brukar bli hur laddad och inspirerad som helst efter sådana evenemang.

Om Gud är god (sa ateisten) hoppas jag komma iväg på den första dressyrtävlingen i mitten av mars- det blir i så fall en LA:4 jag ska rida.

Fram tills dess hoppas jag innerligt på att få träna, träna och sedan träna lite till och slippa snöstormar, vrickningar, halkningar, koliker och de trettiosjutusen andra sakerna som man kan oroa sig över om man vill (jag vill inte men gör det tyvärr ändå….).

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ullis

  Å jag håller med dig till fullo. Snö är PEST. Det är botten. Blä.

  Dessutom avskyr jag kyla och kallt har det varit alldeles för länge nu. Ingen tror mig då jag säger att jag inte har något emot våra regniga vintrar. Fast hellre det än denna snö.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Njaaa…..om jag måste välja mellan regn och snö väljer nog trots allt snö ändå.

  Regnet totalförstörde våra grushagar i höstas och hästarna sjönk djupt ner i leran. Fryser det sedan på blir det hemska kratrar= enorm risk för vrickningar osv.

  Så länge det är fruset får vi använda gräshagarna vilket jag ser som ett stort plus eftersom de är större och i bättre skick än grushagarna.

  Hästarna verkar dessutom tåla snö bättre än regn och blir inte alls lika våta av den förstnämnda nederbörden.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>