Ordning och reda, startlista innan freda’!

Efter att ha läst om de olika förändringarna i TR för i år kan jag konstatera att det inte bara är ”dumma” sådana; som att man inte längre får nyttja dressyrhatt förrän man har kommit upp till medelsvår A (och hur många procent av tävlingsryttarna gör det…..väldigt få…).

En annan förändring som jag välkomnar mycket mer är att det numera tydligen är bestämt att det senast kl 18.00 fem dagar före aktuell tävling ska finnas preliminära startlistor tillgängliga.

Väldigt bra tycker jag fast jag känner lite så att ”jag tror det när jag ser det”.

I alla fall i mina trakter har det hänt mer än en gång att man inte vet ”ett pip” vad gäller just startlistor och dylikt förrän bara någon dag innan tävlingen och det är ju så klart inte bra av många olika anledningar.

Till att börja med vill man väl vara helt säker på att man ska tävla och att man inte har blivit bortlottad och sedan är det ju tämligen viktigt att veta om man startar exempelvis 10.00 eller 16.00, särskilt om man ska engagera medhjälpare som ska följa med. Alla kanske inte har en hel helgdag till sitt förfogande som man vill avsätta bara för att följa med på en tävling.

Hur som helst välkomnar jag denna förändring, dvs förbättring och vi får bara hoppas att alla klubbar också följer denna nya regel.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. warg

  Äntligen! eller vad ska man säga? Det är bara att hoppas att arrangörerna följer detta och att det följs upp om de inte gör det. Jag tror faktiskt att detta är en förbättring även för arrangörerna. Nu tvingas de att inte göra allt arbete i sista stund, och då blir det inte lika stressigt och sårbart. Förra säsongen var det t ex en tävling jag skulle på där startlistorna kom upp extremsent. Jag ringde och kollade, och det visade sig bero på ett åsknedslag. Jag antar att jag inte var den enda som ringde och störde dem i arbetet…. MEN – om de hade gjort detta en vecka innan tävlingen istället för kvällen innan så hade ju ett par timmar hit eller dit inte spelat någon roll alls, och de hade dessutom haft arbetsro. Enligt en undersökning jag gjorde under två veckor (rikstäckande) för 1,5 år sedan saknades startlistor och ryttarmeddelande fem dagar före tävlingsstart på 100% av de lokala tävlingarna och jag har för mig att det var ca 60% av de regionala. De nationella tävlingarna var samtliga i tid. Tyvärr stod det redan då i TR att ryttarmeddelande skulle vara ute senast fem dagar innan….

  Svara
 2. Prick

  En mycket bra regel fast jag vill tro att klubbarna inte sölar med listorna i onödan.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Ovasett VAD det beror på så ÄR det ett faktum att startlistorna inte kommer ut i tid och att detta inte är unikt (se Wargs undersökning).

  Eftersom alla anmälningar görs via nätet så BORDE det inte vara så svårt att sammanställa en startlista så fort anmälningstiden har gått ut?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>