Man ska aldrig säga aldrig….eller? Svar på gårdagens tävling!

Har ni liksom jag, först förkastat ett visst mode och tyckt ”Gud så fult” för att efter en längre eller kortare ”tillvänjningsperiod” plötsligt själv gå och köpa det ni tidigare hävdat att ni aldrig skulle sätta på er?

Härom dagen slog det mig att jag på senare tid gjort exakt samma sak med en del grejer till djuren.

Hade någon för några år sedan sagt till mig att jag en dag skulle köpa en syntetsadel hade jag gapskrattat.
Vem skulle komma på idén att köpa något så otradtionellt och dessutom LUFTSTOPPAT?

Tja, tydligen stock-konservativa Birgitta!

Och varför i hela fridens namn skulle man rida med benskydd runt om på en häst som aldrig stryker sig?

”Bara för att det är SNYGGT” enligt samma tokstolle.

Vad gäller hunden och hennes utstyrsel så har alla gränser passerats- mer om detta i separat inlägg imorgon.

All denna plötsliga galenskap fick mig att fundera över vad nästa knäppa idé ska bli?

Kommer jag plötsligt att komma ridande iförd GPA-hjälm, säkerhetsväst och Baryard-stövlar, sittandes i en bomlös sadel med trästigbyglar och vojlock eller ett schabrak i vidriga färger och med Thidemantyglar eller sidepull med gummityglar för att styra med?

Allt det ovan uppräknade är sådant jag IDAG aldrig skulle drömma om att använda men baserat på tidigare agerande kan man ju börja undra, eller hur?

Och detta leder oss osökt in på vinnaren av gårdagens tävling som jag, trots att det är både fuskigt och orättvist måste kora Lina till!

I orättvisans namn har ju Lina skött Archie sedan dag 1 då jag köpte honom och tills vi flyttade från ridskolan och dessutom skötte hon dessförinnan Décima i flera år.

Med andra ord har Lina och jag kamperat ihop länge, hon har varit med på många tävlingar, några träningar och framför allt fått lyssna till mina monologer och evighetsutläggningar om allt möjligt i allmänhet och hästrelaterade spörsmål i synnerhet. Med andra ord vet tjejen vad jag tycker och även om de flesta av er ju också hade mer eller mindre klart för er så var hennes formulering den mest ”klatschiga” och passande :=)!

Som ”straff” för att jag utsett en så partisk vinnare har Lina lovat att komma och hälsa på i Archies nya stall snart och eftersom hon alltid är kamerautrustad och ni läsare älskar att frossa i bilder så är det inte otänkbart att ni får en hel del att bita i framöver!

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Fast benskydd är ju inte enbart till för att skydda mot strykningar. De ger ju också ett stöd för senorna och kan säkert också motverka vrickningar o dyl iom att de stödjer lederna.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Tja…därom tvista de lärde och jag får väl erkänna att jag tillhör tvivlarna.
  Har lite svårt att tro att exempelvis ett bandage (dvs ett litet tygstycke) skulle kunna stödja en 600-kiloshäst och all den kraft som den ”producerar” vid rörelse.

  Själv kan man väl uppleva att man får stöd av ett bandage på sin egen kropp men de flesta människor väger ju typ 10 gånger så lite som en häst och har inte heller den styrkan i sina rörelser som ett så pass stort djur.

  Svara
 3. Ulla

  Jag har alltid sagt att ”utsvängda byxor” kommer jag aldrig att använda igen… (jag var ju med på 70-talet då dessa blev populära), men vad hände för ungefär 5 år sen? Jo, jag köpte just dessa:-)

  Man ska nog aldrig säga…aldrig!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>