Dick Francis död

Ur Ridsports nätbilaga hämtar jag dagens urklipp som kort meddelar att en av mina absoluta favoritförfattare, Dick Francis avlidit:

”Författaren Dick Francis har avlidit

Den brittiska författaren Dick Francis som skrivit 42 romaner med deckarintriger i galoppmiljö har avlidit 89 år gammal.

Dick Francis var steeple chase-jockey som i början av 1950-talet rankades bland de främsta i England. Efter en svår störtning i ett Grand Nationallopp övergick han till att skriva deckarromaner och har fått ett flertal prestigefyllda pris för sitt författarskap.”

Själv började jag läsa Dick Francis böcker redan som tonåring och jag har förblivit en trogen läsare sedan dess.

Böckerna, som alla på något sätt har hästanknytning- ”deckare i hästmiljö” skulle jag väl närmast beskriva dom som- kan verkligen rekommenderas.

Dick Francis har en egen hemsida där man kan läsa mer om hans författarskap:

www.dickfrancis.com

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ryttarliv - Hästtidningen på nätet

    Hej Birgitta!

    Jag ska lägga upp ett bloggarkiv på Ryttarliv med alla hästbloggar i hela Sverige! Vill du vara med? Känner du fler som vill vara med? Alla hästbloggar är välkomna!

    Intentionen är att samla alla Sveriges hästbloggar på ett och samma ställe – så att man lätt hittar både sin favorit och kanske upptäcker nya bloggar!

    Maila din bloggadress och några korta rader som beskriver din blogg så lägger vi upp den snarast! Skicka ett mail till bloggen@ryttarliv.se

    Välkommen till Ryttarliv – Hästtidningen på nätet!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jättebra ide och jag vill absolut vara med! Vill ju ha så många läsare som möjligt även om de blir fler och fler hela tiden.
    Min blogg kan presenteras på följande vis;
    ”Skriver om hästar och ridning i allmänhet och min tävlingshäst Archie och dressyr i synnerhet. Lite
    bonustext om hundar och min whippet Soya får du på köpet”

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>