Tillbakablickar: hästen som glömde var den bodde!

Efter att ha läst denna artikel:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6621298.ab

kom jag att tänka på en incident som utspelade sig för mer än 20 år sedan i ett travstall där jag och min dåvarande sambo höll till.

Sambon var ute på Jägersros träningsbanor och körde och hade med sig en handhäst som vi kallade för ”Långöra” (den hade, som ni nog anar långa öron).

När han återvände till stallet gjorde han detta utan handhästen och jag frågade förvånat ”Var är Långöra”?

Sambon hann inte svara att han hade tappat henne för PRECIS då (den tajmingen var oslagbar!!!) hör vi på radio Malmöhus en speaker som informerar om att en lös häst har setts springa i Bara.

Bara är en håla några kilometer utanför Malmö men hur hästen hade hunnit springa dit på denna kort stund är och förblir en gåta samtidigt som man nog lugnt kan konstatera att hade Långöra sprungit lika snabbt i loppen så hade det varit världsrekordtider och Elitloppet nästa!

Vi kastade oss i en bil och körde i full fart till Bara och mycket riktigt: i en trädgård utmed huvudvägen stod en polis och höll Långöra.

Varför den korkade hästen sprungit ända till Bara i stället för in på stallbacken och sitt egna stall förblir också en gåta och är väl mest bevis på att man inte alltid kan lita på att hästar verkligen hittar HEM!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>