Onsdag

Idag var planen att träna på det som gick mindre bra på gårdagens träning och jag måste säga att det lyckades över förväntan.

Vet inte varför det ofta blir så att det som fungerat otillfredsställande ena dagen går mycket bättre/lättare nästa dag men förmodligen beror det på att jag helt enkelt skärper mig.

Planen var att fokusera på 4 saker:

1. Rida med bättre sänkta hälar och inte dra upp skänklarna så for jag ska driva- gick bra och jag lyckades faktiskt också tänka på detta HELA passet.

2. Få Archie att bjuda fram bättre i traven och få respons på eventuell ”såsning” omedelbart- gick också ypperligt efter att jag hade fått ge honom en rejäl klatsch i baken, DÅ ”flög” han villigt fram resten av passet.

3. Rida med mer tvärning i både skänkelvikningarna åt vänster (för höger skänkel) och höger öppna utmed långsidorna- även detta fungerade bättre, framför allt i lättridning.

Summa summarum blev det ett härligt pass och Archie kändes framåt och fin.

Jag passade på att trava över serien som ni ser på bild och det märks att Archie är van vid cavallettina: han jobbade på jättebra i båda varven.

Faktum är att Archie redan som 3 åring hade otroligt lätt för att gå över bommar på marken, DET är något som alltid har fungerat i alla fall :=).

Ridningen avslutades med en skrittur utomhus så att även Soya (som legat i bilen ) fick röra på sig och sedan var det bara att ställa in hästen i boxen, fixa med fodret, prata med bloggskribenten Aramis lite och sedan köra hem!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>