Glad över en räkning!

Som ni kanske minns tipsade jag er för några veckor sedan om var man kunde göra service på sitt släp både billigt och med gott bemötande.

Detta var första gången jag anlitade detta företag och när jag ringde dit fick jag en prisuppgift på att servicen av släpet skulle kosta ca 625 kronor. Om det skulle tillkomma oväntade kostnader skulle jag bli uppringd i förväg.

När jag lämnade släpet fick jag veta att räkning skulle skickas (inte mig emot att skjuta upp betalningen några veckor- januari brukar vara en ”tung” månad med massor av räkningar) och för några dagar sedan fick jag den.

Jag kunde positivt överraskad konstatera att räkningen var på 590:–, dvs något lägre än vad som överenskommits. Nu är ju inte en besparing på ca 35:– något att yvas över vad gäller just beloppet men I SAK blev jag mycket nöjd.

För hur ofta är det så att ett sagt pris visar sig bli just detta och inte högre?

Enligt min erfarenhet inte särskilt ofta.

Snarare brukar vad det än må vara (bil/husreparation, veterinärbesök, you name it) alltid bli dyrare än vad man räknat med eller vad som utlovats; det har i alla fall jag råkat ut för massor av gånger.

En arbetskamrat gjorde nyligen några reparationer i sitt nyinköpta hus och frågade elektrikern vad det skulle kosta. Hon fick ett pris på mellan 15.000 och 20.000:–, när räkningen kom var den på 52.000:– UTAN att hon förvarnats om detta tidigare!!!!!

Själv minns jag en gång då min bil inte gick igenom besiktningen pga någon ”skitsak” och besiktingskillen tröstade mig med att felet skulle kosta ”några hundralappar” att åtgärda.

Räkningen slutade på 5000:– och det var bara att betala och GRÅTA! Detta var många år sedan och på den tiden var 5000:– för mig ungefär som 20.000:– hade varit idag, dvs inga pengar jag bara kunde fiska upp ur plånboken utan att blinka.

Så ibland blir man glad över en pyttesak som 35 ”intjänade” kronor, det kanske ni förstår :=)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. tvärsan

    Fantastiskt billigt. vad ingick i servicen? Här uppe i Stockholm skulle det säkert kosta mer att bara låta dem titta på släpet utifrån.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det var en så kallad garantiservice som Boj rekommenderar att man gör i alla fall en gång om året de 3 första åren.
    Det var en jäkla massa punkter som skulle bockas av men viktigast var väl kollen och ev uppsmörjning av bromsarna.
    Tyckte också att det var billigt men Boj själva tar ungefär denna summa på sin fabrik i Klippan.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Jag tycker att jag ofta och framför allt i olika hästsammanhang verkligen uppskattar att jag bor i Skåne. Har aldrig bott någon annanstans och skulle inte vilja göra det heller; ingen annan del av Sverige lockar av några som helst orsaker.

    Att här är så häst-tätt är ett enormt plus, det finns mängder av tävlingar, tränare, bra ridhus, veterinärer, återförsäljare för ”gud och allting” osv osv.

    Kan inte komma på något negativt faktiskt :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>