En sann och rolig hund(greyhound) historia

Jag läste nyligen en så rolig historia på ett vinthundsforum att jag bara måste dela med mig. Det handlar alltså om en greyhound, den stora varianten av whippet skulle man kanske kunna säga lite skämtsamt eller som jag också brukar säga ibland ”whippet är en greyhound i miniatyr”. Då brukar även de mest hund-okunniga förstå vad man menar eftersom de oftast i alla fall sett greyhoundrace på tv/ film.

Läs och skratta:

För en tid sen var jag ute och gick med gammeltiken utan att ha resten av flocken med mig, både hon och jag uppskattar tvåsamheten..tänk att få stanna å snusa där man vill utan att de andra ska stissa ikring..tänk att få ha husse för sig själv och bara lulla på i egen takt…rena himmelriket tycker hon.

Nåja, vi gick förbi en idrottsplats med den gamla sortens löparbanor med mjukt underlag där en högstadieklass tydligen hade friidrott på schemat.

Naturligtvis fångas gammeltikens intresse när hon ser ungdomarna springa..och med all tydlighet börjar hon hänga i kopplet och yla som om man vred om tarmarna på henne.
Detta fick hela idrottsplatsen att stanna och fram kommer deras lärare och förkunnar med hög röst att dessa hundar bara låter och kan inte springa nåt vidare värst.

”Jodå”, förklarar jag, ”detta är en f.d kappGrey och hon kan hon om hon vill”….

”Tror jag inte på” sade läraren sturskt..”på 100m vinner jag lätt om du törs tävla”.

Tilläggas kan att han var i yngre medelåldern och ville väl försöka imponera på klassen sin på något sätt och eftersom gammeltiken inte visade att hon tappat intresset, snarare tvärtom, så antog vi glatt utmaningen utan knot.

Läraren ställde upp sig i blocken och gjorde stor affär av att nu skulle han minsann visa alla att han kunde vinna….

Vi ställde upp brevid, jag kopplade loss tiken och höll henne precis som jag brukar vid handsläppsträning… hon spjärnade emot och såg vid det här laget ut som hon fått rabies…tuggandes fradga och visandes hela garnityret med raggen på högkant å allt.

Starten gick och gammeltiken tog tre kliv och seglade förbi läraren som tydligen tog i med allt vad han hade…behöver jag säga att loppet var avgjort redan innan start!

Nåväl, målgång för tiken som utan att blinka fortsatte varvet runt i raketfart…läraren stöp bokstavligen före mållinjen med ett draget muskelfäste..matchen var liksom slut innan den ens började!

Än idag, över två år sen detta hände, skrattas det åt denna händelse i skolan och läraren har bytt skola för att slippa höra gliringarna…så det kan gå ibland…”högmod går före fall” eller nåt..

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulla

    Hur f..an trodde han att nan skulle kunna vinna?! Jag menar, t.o.m mot en liten hund skulle han inte ha en chans, än mindre mot en greyhound!!! Sicken idiot…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>