Onsdag (och varför jag hatar telefonförsäljare)

Dagen idag blev ur ridsynpunkt i princip en exakt repris av gårdagen bortsett från att vi skrittade en annan runda idag.

Archie var lika pigg som igår och jag tänkte för mig själv att det vore kul om detta höll i sig tills det är dags för nästa dressyrpass i ridhuset.

Även om det mesta annars var sig likt hände något för oss mycket ovanligt (tack och lov):

Under skritturen passerade vi på ganska långt avstånd en damm där några stora fåglar (svanar tror jag men avståndet var för långt för att jag ska kunna säga säkert) flaxade hej vilt med vingarna för att lyfta från vattnet.

Archie, Mr Stencool (NOT) blev fullständigt skräckslagen av denna åsyn/ ljud, stel i hela kroppen och redo att fly i full galopp om jag inte hade lyckats lugna ner honom vilket jag bara förmådde med nöd och näppe.

Mes-Birgitta som är fullständigt ovan vid sådant beteende och dessutom bara hade sitt lilla ponnyhack att klamra sig fast i tyckte det var jätteotäckt kan jag meddela.

No more of that om jag får be, Arch!

Och tror ni inte att min telefon, som i princip är tyst som graven för det mesta, ringer just när jag är i full färd med att försöka övertyga Archie om att inte slänga av mig och skena hem det fortaste han kan!

Jag, som av någon korkad princip alltid svarar i telefon, hur upptagen jag än är med vad det än må vara, valde faktiskt i ren självbevarelsedrift att inte svara denna gången och när jag en stund senare kollade på displayen vem som hade ringt så var det någon telefonförsäljare.

Alltså…nu måste jag göra en utläggning/ avvika från ämnet och även om det nu råkar finnas telefonförsäljare som läser detta säga att är det en yrkeskategori som borde skjutas eller i alla fall mista sina arbeten så är det just telefonförsäljarna!

Avskaffa denna yrkesgrupp omedelbart!

Jag vet inte hur många gånger de avbrutit mig mitt i en ritt (innan jag lyckades lista ut vilka nummer de ringer ifrån för det är faktiskt inte allltid helt lätt- de blir listigare och listigare….) eller i något annat långt viktigare än att lyssna på deras dravel.

En gång blev jag så förbannad att jag bara skrek ”ring aldrig mer hit” (Mogna Birgitta 12 år besvarade detta telefonsamtal).

Nå…när jag nu har fått avreagera mig kanske jag ska fortsätta med det som blogginlägget egentligen ska handla om….

Väl hemma i stallet tog jag itu med något som länge varit eftersatt- Archies hår!

Jag upptäckte igår att jag tydligen låtit manen växa så pass att den påstådda dressyrhästen mer såg ut som en luffare och så kunde vi ju inte ha det.

Eftersom Archie har en hårväxt som vilken flintis-benägen karl som helst hade avundats honom fick jag bokstavligen slita av vad som kändes som halva manen innan den prydliga looken var återställd.

Nu lite högintressanta bilder som jag tog igår och idag:


Så här mycket har det töat i mina trakter. Grusvägarna är härligt sviktande att rida på just nu!


Närbild på Archies slitna hack och lilla Mimmi som sitter och väntar på att jag ska fotografera färdigt.


Häst med världens längsta ben (kolla skuggan)?

”Cat-fight” mellan 2 mörkhåriga tjejer? Näää….delar av Archies mega-man!

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Nähä du Eva….denna info fck jag fram via NIX:

  ”Vanliga frågor och svar om NIX-Telefon
  Kan jag spärra mitt mobiltelefonnummer?
  Mobiltelefonabonnemang kan inte spärras i NIX-Telefon.”

  Har du någon annan info?

  Svara
 2. Eva

  Fel av mig.. Jag var inne på NIX i förrgår för att åter ansluta hemtelefonen (varar bara 3 år i taget) och såg då att det fanns ett val för mobiltelefon. Klickade på den nu och såg, precis som du skriver, att det inte går att ansluta privata mobiltelefoner. Men läste du följande; ”Undantag när marknadsföraren får kontakta via mobiltelefon
  Det finns dock undantag från huvudregeln i marknadsföringslagen och de etiska reglerna. Marknadsföraren får kontakta en konsument;
  •om denne aktivt valt att ange sitt mobiltelefonnummer för kundkontakt
  •om det föreligger ett etablerat kundförhållande mellan konsumenten och marknadsföraren och erbjudandet avser samma typ av varor eller tjänster.
  Konsumenten ska även ha informerats om att uppgifterna kan komma att användas i marknadsföringssyfte via mobiltelefon, och fått möjlighet att avböja att uppgifterna används för detta ändamål.” Alltså måste du, förmodligen lyckligt ovetande, godkänt att den här säljaren får kontakta dig. Om du har annonserat på Blocket så finns där ett alternativ att klicka i om du inte vill bli kontaktad av försäljare. Kanske du glömt det vid något tillfälle?

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Jodå- jag har säkert varit slarvig i något sammanhang och lämnat ut mitt mobilnummer (har dessutom haft samma nummer i över 10 år) men det är ju för bedrövligt att man inte kan få bli lämnad i fred ÄNDÅ!
  Vissa företag har ringt upp mig flera gånger trots att jag avböjt deras produkter/ tjänster- det är såååå irriterande!

  Svara
 4. warg

  Jag anser av princip att det är fel att man ska behöva göra något aktivt (ansluta sig till NIX) för att INTE bli störd av försäljare i hemmet…. Vore det inte smartare med ett JAPP-register, där de som vill bli uppringda kan anmäla sig? Då skulle nog yrkesgruppen telefonförsäljare försvninna rätt kvickt…

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Ett YPPERLIGT förslag helt i min anda Warg!

  Men tro f..n att det aldrig blir verklighet för som sagt: VEM i hela fridens namn VILL bli uppringd av dessa plågoris? INGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svara
 6. Aramis

  Alltså Birgitta! Du är så SANSLÖT rolig! Skrattar alltid ihjäl mig när jag läser dina inlägg! De är ett stort glädjeämne i mitt, för övrigt rätt uppsatstorftiga, liv.

  JAPP-registret (som Warg nämner) var minsann årets bästa! Den tar vi! (från en som också är EXTREMT trött på telefonförsäljare).

  Jag fick höra en rolig sak häromdagen – om en häst vars man var spikrak och på tok för lång för att passa en fin dressyrhäst. Frisyren fick namnet ”Gustav-Wasa-page” – jag skrattade i tre veckor 🙂

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  Roligt att jag roar dig Liv men så har du också ofta lätt till skratt-en härlig egenskap!

  JAPP är ju bara GENIALISKT, vi säger JAPP till detta förslag!

  Vad gäller ”Gustav Wasa-page” var det också mycket träffande!

  När Archie, pga att jag hade tvärklippt av hans pannlugg blev anklagad för att se ut som en DAL-MAS (en man från Dalarna) tyckte jag också att det var ”mitt i prick”.

  Svara
 8. Ullis

  Och jag tycker du har helt rätt. Avskaffa den yrkesgruppen. Jag blir fan inte av med dem. Och vaddå Nix? När jag skulle anmäla min telefon (ej mobil) dit så var svaret: ”hemliga (vi har det) telefonnummer behöver man inte anmäla då företagen inte kan ringa, eftersom de är hemliga”.

  Öh? Och hur kommer det sig då att jag blir uppringd VARJE dag av minst 3-4 telefonförsäljare då??? HUR fanken får de tag i mitt nummer??

  Så jag blir snart galen. Seriöst! Jag har liksom du pratat vänligt, jag har skrikit (nästan) att de aldrig får ringa mig mer, bett att få utgå ur deras listor och nu har jag slutat svara i telefonen. Detta pågår VARJE dag fram till 22 om kvällarna. Ska det verkligen vara så här? Nej, denna yrkesgrupp borde man lägga ner. Eller anamma er förslag om japp-listan. Den var bra! =)

  Svara
 9. Birgittas hästsida

  Oj Ullis!
  3-4 gånger per DAG? Då förstår jag att du håller på att bli galen!

  Mig drabbar det ändå på sin höjd en gång i veckan, om ens det och det går lite i vågor. På sista tiden har det varit med detta intervall men ett tag kunde det dröja månader/ ÅR mellan samtalen.

  Svara
 10. Ullis

  Denna frekvens (3-4 ggr/dag) har har vi haft sedan mer än 6 månader tillbaka. Jag är så trött och så less på att de är så respektlösa. När jag snällt och vänligt säger nej tack till alla deras förslag (ofta gratisgåvor som de vill dela ut och aktieplaceringar) så blir jag snäsigt bemött. Helt sanslöst. Jag säger nej tack och blir surt bemött?? Helt otroligt ju. :-O

  Andra människor ber mig ha överseende med denna yrkesgrupp: ”men de gör bara sitt jobb”. Men alltså, när är det dags för att se denna yrkesgrupp som ett intrång? De kan ju inte ens ta ett simpelt ”nej, jag är inte intresserad”, utan att starta upp en snäsig motdiskussion. Äh, fy säger jag… 🙁

  Svara
 11. Birgittas hästsida

  Det du berättar om Ullis låter ju helt otroligt!

  Att inte bara bli störd utan dessutom snäsigt bemött är banne mig fullständigt oacceptabelt.

  Själv har jag sedan länge gett upp försöken att resonera med telefonförsäljare. Det spelar ju ingen roll vad man säger; de ger sig inte och tycker sig ha svar på allt.

  Numera lägger jag på luren så fort de presenterar sig vilket många av mina bekanta tycker är jätteoförskämt av mig men jag ser ingen annan råd och smidigare lösning.

  RRRRRiiiiiiing

  ”Ja, det är Birgitta”

  ”Ja HEEEEJ Birgitta, detta är Olle Persson från Svensk Idiotförening”

  KLICK!!!!

  Works every time! De ringer inte mer DEN dagen i alla fall! Morr!!!

  PS: Att ta jobb som telefonförsäljare är mig veterligt FRIVILLIGT!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>