Lördag


I vanliga fall brukar Soya ”flumma omkring” lite i ridhuset medan jag rider men idag var det så kallt att hon bollade ihop sig på min jacka och förblev liggande hela passet.

I morse bestämde jag mig för en tidig morgonritt innan ridhuset skulle få sig en rejäl genomharvning och 06.20 satt jag stelfrusen i sadeln medan Soya kurade ihop sig på en av mina gamla jackor.

Jag hade redan dagen innan gått igenom lite för mig själv vad jag skulle träna på idag, dvs delar ur LA:4 programmet, så att det inte blir som det alltför ofta blir; att jag typ dagen innan jag ska rida en viss klass vaknar till och tänker ”javisst ja….”.

Nog för att jag rider rörelserna ur alla LA-progam mer eller mindre varje gång jag rider dressyr men jag vill ändå göra dom exakt så som det ska göras i programmet där man tex tex i LA:4 vänder rätt upp i trav, gör halt, ryggar och sedan fattar vänster galopp. Just så tränar jag exemplevis inte ryggningar i vanliga fall.

Sagt och gjort; jag var mycket disciplinerad under hela passet och red verkligen igenom allt som jag hade tänkt mig det och det kändes bra.

Efter att ha övat på travökningar en liten stund blev det en helt annan gas i hästen och det ska jag försöka komma ihåg för framtida bruk, dvs känns det segt ska jag öva på ökningar :=).

Efter ridningen släppte jag ut Archie i hagen och åkte hem för en snabb frukost innan det var dags för nästa anhalt, Lundegård (http://www.lundegård.nu/), dit Sally flyttat sin häst för någon vecka sedan.

Som med mycket annat är världen liten så jag har själv ridit på Lundegård i många år på den tiden då jag ägde Décima. Vi tränade dressyr på Lundegård, en mycket fin anläggning, hur många gånger som helst så jag kände mycket väl till stället när Sally sa att hon skulle flytta dit.

Efter Sallys träning kunde jag köra hem och leka husmor i några timmar och nu är frysen full av mat som jag har i mina lunchlådor på jobbet.

Nu återstår i hästväg att promenixa bort till stallet vid 15.00-tiden så att Soya får lite motion och så att Archie kan få komma ut i hagen i ytterligare någon timme (han och de andra tas in vid 14.00 för att äta lunch).

Solen skiner även om det är mycket kallt och jag hoppas att den kan hjälpa till att töa upp i alla fall lite av snö och is-resterna som ligger och stör överallt.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>