Veckan som gått

Äntligen, äntligen börjar livsandarna att återkomma och det beror både på att dagarna åter blir längre och att man faktiskt kan skönja ett slut på den osedvanligt långa vintern.

I dag tog jag äntligen tag i ett projekt som stressat mig länge; jag tvättade bilen och dammsög och våttrokade den ordentligt invändigt.

Jag är verkligen ingen ”skitgris” i vanliga fall men med den snömängd som varit hur länge som helst så har jag inte ansett det motiverat att rengöra en bil som förmodligen hade varit lika skitig efter bara några dagar igen samtidigt som jag verkligen inte har trivts med att ha det så. Men nu är bilen skinande ren och jag väntar bara på den hundbur jag beställde för 2 veckor sedan.

Så fin som bilen är nu får det vara totalt hundförbud i den tills buren kommer; behöver Soya följa med någonstans får hon banne mig SPRINGA efter bilen :=)!

På tal om Soya har jag under veckan tagit flera långa promenader med henne och hon har nu slutat att se lidande ut bara hon kommer utanför dörren- tänk vad lite mer värme och några solstrålar kan göra! Archie har varit ute och solat sig i hagen i ca 10 timmar per dag i helgen och han har också verkat mysa.

Eftersom temperaturen som sagt har höjt sig några grader försöker jag nu att ”lufta” hans päls lite mer och låter honom stå utan täcke en stund i stallet.

Som jag har nämnt tycker jag att han ser osedvanligt trist och skavd ut i pälsen på sina ställen och det är jag inte van vid. Min enda förklaring är just det myckna bärandet av tunga täcken för mat- och vitamin-mässigt tror jag att han får allt vad han behöver och säkert mer därtill.

Träningsmässigt har veckan också sett lite annorlunda ut eftersom Ebba varit bortrest och Archie har haft lite mini-vila och bara skrittat ut 3 dagar och enbart gått i hagen en dag av veckans 7.

Annars tycker jag att ridningen fungerar bra och det mesta ”rullar på”. Inga revolutionerande förändringar åt något håll men det känns ändå som att det går sakta, sakta framåt.

Om en knapp vecka är det dags för årets första dressyrtävling och det känns både lite ovant och spännande. Förhoppningsvis blir vi snart varma i kläderna även om det inte ser ut som att tävlingsutbudet är lika digert denna säsong som det brukar vara för vår del.

Inte heller nu på tisdag blir det träning för Ebba men på fredag blir det förhoppningsvis business as usual igen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Ett tips är att ge din häst ett paket vanlig bakjäst varje dag. Jag började ge min häst det för han hade problem med magen (tips från veterinär). Som bonus har han fått en otroligt fin hårrem. Hans mage är bra, men han får fortfarande jäst varje dag just för att pälsen blir så fin. Billigt är det också dessutom ;-).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tack för tipset som jag faktiskt läste i förra veckan om på Bukefalos och överväger lite.

    Samtidigt så får Archie både extra B-vitaminer, massor med morötter OCH extra protein (vilket mer än B-vitamin hjälper vid pälssättning enligt den diskussion jag läste- de flesta tror ju att det är just B-vitaminen som hästarna behöver extra) så att även lägga till foderjäst känns lite ”overkill”.

    Nu är det inga summor vi pratar om i pengar, bakjäst är billigt, så jag kommer kanske att köpa några paket trots allt bara jag kommer ihåg det :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>