Torsdag

I morse fanns det inga hinder uppbyggda i ridhuset och eftersom jag varken har tid eller ork med några mer avancerade byggnationer blev det bara en oxer och ett räcke på vardera långsida och så cavalletti mellan dom.

Jag försökte också dressyrträna lite på det som går hyfsat även med ett ponnyhack och då blev det mest galopp-skritt-övergångar även om man får ha en Hulks krafter för att få Archie att direkt sätta sig på bakbenen i skritt utan travsteg emellan.

Några bakdelsvändningar blev det också och lite förvänd galopp.

Jag ska verkligen försöka att fortsätta med hoppträningen en gång i veckan, dels för omväxlingens skull men också för att jag tror att det är nyttigt, även för en så kallad dressyrhäst :=)!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Låter onekligen som att din häst inte bär sig med tanke på din beskrivning av övergångarna galopp-skritt..

    Svara
  2. Eva

    Låter onekligen som att din häst inte bär sig med tanke på din beskrivning av övergångarna galopp-skritt..

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Tja, allting är ju relativt. Archie skulle absolut kunna göra övergångarna bättre när jag sitter med korta läder i hoppsadel och ponnyhack. Då är han för dåligt mellan hjälperna men det är han å andra sidan med det mesta med denna betsling, dvs han är inte i perfekt form och inte så lyhörd som på tränset.
    Å andra sidan är det inget jag förväntar mig heller då ridning på ett ponnyhack för mig är nästan som att rida i grimma :-). Inget precisionsverktyg med andra ord och det är därför jag bara använder det vid mer kravlös ridning.
    Men visst, även på träns har vi en bit kvar till 100%-ig bärighet, samling osv.

    Svara
  4. Prick

    Nyfiken fråga – du säger att det ibland är hinder kvar efter gårdagens träning – plockar inte hoppryttarna bort efter sig? Eller gör de det senare/dagen efter? Jag tror att jag skulle bli irriterad om det ofta stod en massa hinder framme som inte används. Hur fungerar det då med skötsel av botten (harvning mm)?

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Hinderna står ibland kvar efter torsdagkvällens organiserade hoppträning (en av stallägarna är C-tränare i hoppning) men tas bort på fredag morgon i så fall. Dock brukar jag hinna hoppa 6 på morgonen innan de tas bort och det ser jag som en stor LYX och absolut inget som stör mig.

    Hinder får bortsett från ovanstående INTE lämnas kvar.

    Ridhuset sköts faktiskt superbra och harvas så ofta som det behövs.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>