Mer om hundarna i ”speciella annonser, del 41”

Usch…jag blir mer och mer ”blödig” med åren och framför allt sedan vi skaffade Soya.

Klarar knappt av att läsa sådant här:

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1914875/hundar-tvingades-leva-i-avforing

http://hd.se/bjuv/2010/03/12/17-hundar-omhandertagna/

Jag försöker alltid att ”trösta” mig med att det säkerligen är svårt psykiskt sjuka människor som gör så här med/mot sina djur, dvs att det inte gör det med vilje utan för att de pga sin sjukdom inte begriper bättre.

Men det är så klart ingen tröst för de stackars djuren som blir utsatta…

Och man kan ju knappast påstå att straffskalorna i Sverige avskräcker någon från djurplågeri. De är enligt mitt förmenande rena skämten (fast i alla fall jag skrattar INTE).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulla

    Jag blir fruktansvärt upprörd över sånt här! I det här fallet var det säkert en psykiskt sjuk människa och det gör det ”lättare” att förstå… men sen har vi rena rama idioter som skaffar djur och sedan bara struntar i dom!

    Ibland ser jag på ”Djurpoliserna” på Animal Planet och där får man se en del… människor som exempelvis bara helt sonika lämnar kvar sina djur när dom flyttar för att svälta och törsta ihjäl! Hästar som lämnas att sköta sig själva på nån ”gräsplätt” nånstans utan vare sig mat eller vatten… ja, det finns hur mycket skit som helst och där är det inte nån psykiskt sjukdom utan helt enkelt känslokalla och rent ut sagt idiotiska människor! Finns inte ord för VAD JAG SKULLE VILJA GÖRA MED DOM!!! *Arrgghh*

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>