Mitt löfte till mig själv: programträning!

Fick ett mail härom dagen där en av mina vänner med entusiasm konstaterade att hon borde delta i programträningar oftare- hon hade precis varit iväg och det hade varit mycket givande.

Som ett sammanträffande hade jag faktiskt tänkt i ungefär samma banor redan dagen innan hennes mail kom, detta med anledning av att en ryttarmamma i stallet pratat om att vi kanske skulle kunna ordna något sådant arrangemang längre fram.

Som jag redan nämnt flera gånger är jag oerhört slarvig med att träna på just program och det kan man ju verkligen ifrågasätta med tanke på att jag utger mig för att vara en tämligen fanatisk dressyrtävlare.

Borde man inte som sådan träna på program rätt ofta?

Tja…om man ändå vinner allt man ställer upp i så kanske inte behovet föreligger men är det så för mig, dvs att jag är en notorisk vinnarmaskin? Knappast!!!!

Med andra ord är det hög tid att jag tar mig i kragen angående detta och det är tyvärr inte första gången jag försöker att disciplinera mig i detta sammanhang.

Men nu LOVAR, LOVAR, LOVAR jag skärpning, bot och bättring!

För om man redan på hemmaplan tycker att det inte går så bra när man rider igenom programmen (det är väl därför jag undermedvetet undviker det) – hur ska det då gå på tävling?

Där (på tävling) drabbas jag plötsligt av någon form av övertro ”det blir säkert bra…..” men det blir det ju inte alltid.

Nej som sagt, nu ska här tränas program så det står härliga till!

Bara jag äntrar ridhuset ska Archie av sig själv fatta galopp, vända upp på medellinjen och sedan göra halt vid X för att därefter gå hela program innan jag ens fått på mig ridhandskarna. It´s a promise!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Tycker också att programridning ör bra. Fast här i krokarna brukar man bli ”tvingad” att hjälpa till också. Typ bära staket och sånt. Och lat som jag är kan jag lika gärna läsa i tävlingsprotokollet – tycker man kan få rätt OK feedback från det – och slippa vara på plats så länge OCH kånka runt på tunga staketet =). Det brukar inte vara nån skillnad i kostnad heller.

    Jag brukar rida program eller delar ur program för min vanliga tränare och eftersom h*n tävlar mycket själv kan jag få bra tips ändå.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, när jag nu har lovat mig själv ”mer programträning” får jag kanske förtydliga och säga att det avser ”programträning på egen hand”, så vida inte stallet jag står i ordnar något på hemmaplan.

    Mina helger är redan så fullspäckade med olika häst och hund-arrangemang och jag vill dessutom använda dom för VILA :=) så jag känner inte direkt för att lasta och åka iväg för att rida program, nej.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>