Hiss och diss från clinicen

Jag har aldrig varit vidare bra på att komma ihåg och återge allt från föreläsningar och dylikt och dessutom misstänker jag att man kan läsa om Kyra-clinicen på femtioelva olika bloggar och olika artiklar på nätet så jag ger mig faktiskt inte ens på ett försök att sammanfatta dagen.

I stället tänkte jag göra som jag sett att en del ungdomar gör i sina bloggar: hissa och dissa!

Här kommer således till att börja med dagens hissar:

* Kyra herself. Lika talför, underhållande och inspirerande som jag mindes henne.

* Min egen tränare Ebba som red sist av 10-talet ekipage och som var den ENDA som upprepade gånger klappade sin häst under pågående ritt. Ingen annan ödade ens en klapp på sin häst (annat än på direkt uppmaning av Kyra) trots att många gjorde mycket, mycket som var riktigt, riktigt bra.

* Mia von Essens och Sandra Sterntorps hästar som var de jag tyckte gick bäst.

* Att även en hoppryttare deltog (i hoppsadel)!

* Möjligheten att köpa billig fika. Jag tycker annars ofta att det kan vara hutlösa priser vid liknande arrangemang.

Dissarna var i flera fall desto tristare:

* Man hade sålt (?) så många biljetter att alla inte fick sittplatser. En bekant som hade betalat 475:- för sin biljett krävde att få pengarna tillbaka om de inte ordnade så att hon fick sitta och det var verkligen inte mer än rätt. Vem hade orkat stå upp i ca 7 timmar och för det priset ???

* Kyras böcker såldes slut redan i lunchpausen.

* Alla i mitt sällskap höll på att förgås av ryggont och träsmak pga de obekväma bänkarna.

* Varför finns det alltid dessa EGO-spädbarnsföräldrar som prompt ska ta med sig avkomman till sådana här event? Jag ville höra Kyra- inte bebisgråt! Har man så små barn att man inte kan lämna dom får man faktiskt ta hänsyn och stanna hemma!

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    ”Varför finns det alltid dessa EGO-spädbarnsföräldrar som prompt ska ta med sig avkomman till sådana här event? Jag ville höra Kyra- inte bebisgråt! Har man så små barn att man inte kan lämna dom får man faktiskt ta hänsyn och stanna hemma!”

    Det där har jag också undrat över. Och jag förstår att man som mamma också vill delta i eventemang, men varför ska jag – helt oskyldig i sammanhanget – tvingas lyssna till barnagråt i stället för det jag anstränger mig för att höra men misslyckas.
    Hade jag betalat så mycket pengar och inte fått höra hade jag antingen sagt åt mamman att avlägsna sig eller krävt pengarna tillbaka och gått därifrån rejält missnöjd.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, jag tycker inte att det är en självklarhet att delta i allt med bebisar/småbarn (eller hundar för den delen).
    Det finns en tid och plats för allt men barnskrik platsar definitivt inte överallt- det kan helt enkelt störa MER och FLER än att vara harmlöst och charmigt.
    Bara för att föräldern själv inte störs betyder det inte att det är OK för alla andra.

    Svara
  3. Hille

    Dessutom undrar man ju hur roligt det är för ungarna att sitta där i 7 h utan att föräldrarna ens kan prata med dem?

    Min syster sa till mig strax innan vi fick barn ”kom nu ihåg att även om ni kommer tycka ert barn är ett underverk så vill ingen annan höra det skrika, gå ut om det skriker!”

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hille:

    Nu kan man ju inte direkt prata med mer eller mindre nyfödda barn eller ”underhålla” dom på andra vis men jag instämmer helt i din systers kommentar: UT MED UNGEN om den skriker eller ännu bättre; ta inte med dig så små barn till evenemang som folk har betalat dyra pengar för och där man behöver koncentrera sig på vad som sägs.

    Eftersom man dessutom satt oerhört trångt och det var folk ÖVERALLT så är det inte bara till att diskret smyga iväg om det skulle uppstå barnskrik utan det var ett helt företag att lämna bygget- även för oss utan barn att tänka på.

    Svara
  5. Prick

    Hur gick det för din bekant som inte fick någon sittplats? Låter ju helt galet att överboka så pass.

    Ang barnskrik kan jag bara hålla med. Irriterar mig nästan dagligen på dessa gråtande/skrikande/kräkandes ungar på restauranger och caféer. Med föräldrar som helt oberörda sitter och intar sin måltid/latte. Helt otroligt respektlöst.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Min bekant krävde att få en stol och då sa man först att detta inte gick pga brandskyddsregler men sedan ändrade man sig. Om detta berodde på att hon hade en jacka som det stod VETERINÄR på eller för att hon krävde pengarna tillbaka eller någon annan anledning vet jag ej.

    Vad gäller EGO-föräldrar så är jag förvånat glad över att flera läsare HÅLLER MED mig. Annars är det mer tabu att klanka på barn än att skriva att man rider på graman *GARV* verkar det som, framför allt om man som jag, inte HAR eller ens VILL HA barn.

    Svara
  7. Linda

    Angående belöning av hästen. Jag berömmer min häst med rösten under ”pågående” arbete. I skrittpauser och när ridpasset är slut så klappar jag honom samtidigt som jag berömmer med rösten. Tror du inte att de andra ekipagen kanske använde rösten istället för att klappa?

    Och barnfrågan. Jag är småbarnsförälder och skulle aldrig kommit på tanken att ta med barnen till ett sådant evenemang när de var bebisar. Inte nu heller när de är 1,5 resp 4 år. Däremot har de fått följa med på lite utomhusevenemang där man lätt kan gå åt sidan vid behov. Allt för att inte störa andra besökare.

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Linda:

    Huruvida ”röst-beröm” förekom kan jag inte svara på (det hördes inte upp på läktaren) så det är inte alls omöjligt att det var så de andra uppmuntrade sina hästar.

    Barn vid utomhus-arrangemang är mycket lättare att hantera- det håller jag med om. Kan man bara lätt smita iväg så är det ju inga problem.

    Tänker på ett kyrkbröllop jag var på en gång. En bebis-mamma satte sig längst bak i kyrkan och så fort barnet pep till så smet hon ut. Tänk så tråkigt att annars få sitt kanske livs viktigast ögonblick ”förstört” av att ingen kan höra prästen osv.

    Svara
  9. Aramis

    Jag kan inte annat än hålla med dig Birgitta! Jag satt faktiskt ganska långt från skriande spädbarn (tack och lov) men hörde ”på håll” hur de skrek. Jag hör till den skara som verkligen irriterar mig vansinnig på nästan alla mammor med barn…
    – För det första för att de verkar tro att de är de enda i världen att ha lyckats med detta konststycke att göra- och klämma ut ett barn (något en hel del miljarder människor lyckats med innan de själva…). Attityden är ”akta dig, jag kommer körande med min supergigantiska extrema barnvagn och flyttar du inte dina fötter kör jag över dig”. Jag vet inte hur många gånger jag blivit påkörd av hänsynslösa marodörmödrar…
    – För det andra för att de sitter och slänger upp sina mjölkcentraler precis var som helst och verkar överhuvudtaget inte alls lägga märke till att resterande del av cafébesökarna inte känner för att ha en tutte hängandes i eller över den kaka eller smörgås man just ska inmundiga.
    – För det tredje för att de helt enkelt ofta uppträder hänsynslöst! Till exempel som skribenten till inlägget påtalar; tar med sig barnen till arrangemang där de överhuvudtaget inte ens vill vara, de stör övriga besökare och har förmodligen NOLL behållning av föreställningen. Sedan kan jag bara beklaga – det säkert är synd om många ensamstående mödrar som kanske saknar någon att lämna barnen till – men då får man faktiskt ta sitt förnuft till fånga och antingen pipa ut när ungen skriker och gapar, eller faktikst vänta till dess att barnet är så stort att det antingen har behållning av föreställningen eller alternativt kan hålla ställningarna hemma i huset. Tack för ordet!

    Svara
  10. Birgittas hästsida

    Som sagt, man bör/kan inte vara hänsynslös vare sig man har barn, hund, häst eller vad det nu än råkar handla om. ALLA andra kanske varken gillar barn, hundar eller hästar :=).

    Själv är jag ju ganska manisk med att vilja ha med min HUND överallt men jag måste GIVETVIS anpassa mig efter situationen och också ibland rådande regler (borde finnas regler kring ungar också ha ha).

    När jag skulle flytta till nuvarande stallet hade jag tex som KRAV att jag skulle få ha med min hund LÖS.

    I tex Sallys stall råder KOPPELTVÅNG vilket gör att jag ALDRIG skulle överväga att flytta dit. Men jag kan inte heller bara släppa min hund lös när jag är där på besök bara för att JAG hatar koppel.

    Svara
  11. Anonymous

    Kom ihåg en sak till angående Kyra clinic och även visningen på Tullstorp.
    Om jag skulle ha farit dit så är det för att jag verkligen vill höra ALLT. Då har jag även rest långt (typ 130 mil enkel väg ) och betalat dyra pengar för resan – förutom clinicavgiften.
    Ni kan ju gissa hur sur jag skulle ha varit över bebis/barnskrik…..

    Rie

    Svara
  12. Anonymous

    Jag håller helt och fullt med Aramis och alla ni andra om det där med skrikande, störande spädfisar.. och även äldre barn kan vara rätt så irriterande med sitt höga prat, krav på omedelbar uppmärksamhet från kuschade föräldrar och klampande på läktaren mm eder Ylle

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>