Veckan som gått

Den gångna veckan bjöd på en hel del soliga dagar vilket genast lättar upp sinnet i alla fall för mig men vi fick också årets första ”riktiga” regn när det föll under nästan hela lördagen.

Archies hagtider är numera, med längre och längre ljusa dagar utökade och det tycker jag är jätteskönt. Det var ju en starkt bidragande faktor till att jag bytte stall dessutom- möjligheten att ha honom ute längre utan att behöva slå knut på mig själv för att genomföra det.

Nu cyklar jag snabbt och enkelt till stallet för hagintag vid 18.00 och skulle jag av någon anledning vara förhindrad så har jag i alla fall några stallkamrater som alltid kan hjälpa mig. Jätteskönt när man kan samarbeta på detta vis tycker jag men där är man ju olika som personer.

Vissa vill i alla lägen ”sköta sig själv och skita i andra” och det måste man respektera eftersom vår anläggning inte bygger på något direkt kollektiv-tänk.

Jag har nu tagit av de tjockaste täckena i både stallet och utomhus men tycker fortfarande att Archie ser rätt så trist ut i pälsen. Mitt idoga matande med jäst sedan ca 10 dagar tillbaka har i alla fall ännu inte gett några resultat.

Besöken hos Ebba i onsdags och fredags var väldigt givande liksom mitt eget tränande både vad gäller hoppningen, dressyren och gårdagens uteritt.

Hela helgen gick i hästeriets tecken och inleddes på lördagen med ett besök på Tullstorp. Det är roligt att ha sett anläggningen men jag kan inte påstå att jag spontant känner att just hingstvisningarna där är något som jag vill återvända till då jag är helt ointresserad av avel.

Kyra-clinicen på söndagen var mer ”min melodi” även om jag spontant inte vill återvända till detta evenemang heller; i alla fall inte om man inte byter arena.

Jag var helt ledbruten under clincen igår och kan nog inte bara skylla på stigande ålder då Sally 13 år kände likadant. Bänkarna var stenhårda men det värsta var nästan att man inte hade något att luta sig bakåt mot- det tog verkligen på ryggen för min del och jag var även ganska stel i morse när jag steg upp.

Att sitta så ihopklämd och så obekvämt en hel dag förtog onekligen en del av intresset för clinicen och det var väldigt skönt när den var slut- inte riktigt den känslan jag ville ha kanske.

Under veckan som kommer hoppas jag på fortsatt fina ritter på Archie, en lyckad tävling på söndag och att husvisningen jag ska gå på på torsdag inte gör mig lika besviken som jag brukar bli när jag ser olika objekt från nätet IRL.

Maken och jag har inte gett upp tankarna på att flytta men eftersom vårt sökområde är minst sagt snävt (för att inte säga mikroskopiskt- vill vill bara bo i ett område inom vilket det knappt finns några hus ha ha) så lär det ta sin tid innan vi byter bostad.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>