Era erfarenheter av Tradera?

Har långt om länge blivit medlem hos Tradera men ännu inte riktigt fattat ”grejen” känner jag.

Det finns säkert knep och knåp som jag inte känner till och som man lär sig som erfaren auktionsbudare, eller?

Själv förlorar jag budgivning efter budgivning- kanske för att jag är för snål helt enkelt?

Jag trodde i min enfald att man kunde göra riktiga FYND men så har det inte sett ut än så länge i alla fall.

Jag, som både jobbar nära EKO och Hööks och som dessutom åker till Ullared minst 3 gånger om året känner ju inte precis behov av att köpa mankammar (!!!!), borstar, ridbyxor som jag inte kan prova innan köp eller ett träns för flera hundra kronor som jag bara sett bild på (Archies huvud ligger mellan cob och full så många träns passar inte alls) men det finns ju annat som man på förhand ”vet” passar eller hur det ser ut och då hade det varit roligt att fynda.

Men som sagt; hittills har jag inte haft någon tur. Det jag budat på har sålts för nästan lika mycket som man kan köpa det för via nätbutiker och då har man ändå lite andra garantier än hos Tradera.

Vad är era erfarenheter av Tradera? Har ni gjort några härliga fynd? Blivit lurade? Tips till andra köpare? Vad har jag missat?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Irene

    Har handlat en del på Tradera o har gjort både fynd o gått på nitar. Fynden är nya lite dyrare saker tex Cavallostövar, Mountain Horse stövlar, Stübbenträns, Roeckelhandskar. Men blivit lurad några ggr ex när det står använd 1 gång o sen är det väldigt slitet. Tyglar som var så hårda att de inte gick att använda, 2 schabrak som inte kom förrän jag hotade med polisanmälan osv.
    Så jag är numera ganska restriktiv när jag handlar.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Irene:

    Jasså…du fick schabraken till slut!!! Minns att du skrev om dom innan och att du inte hade fått dom hemskickade. Men då existerade dom i alla fall.

    En bekant ”köpte” en kamera för 6000:–. Det måste vara världens långsammaste postgång för den har inte kommit än….2 månader efter inbetalningen….

    Svara
  3. Irene

    Ja, man får vara beredd på att bli lurad. Många säljare blir avstängda för att de inte sköter sig. Men då är det ju för sent. Schabraken kom till slut efter HOT. Jag var vansinnig. Hade ju hennes banknr. Men tel o adress var falska. Kanske gick hon o köpte dem, de var iaf nya….
    Fy vad tråkigt med kameran!

    Svara
  4. Aramis - En dressyrblogg

    Jag är lika hoppfull varje dag posten kommer, men icke 🙂 Skämt å sido, visst var det ALLDELES BEDRÖVLIGT hur en människa kan bete sig på detta sätt. Men å andra sidan, man kan ju inte gå och gräva ner sig för en sådan sak! Bara ta nya krafter :o) Ibland är det ju bara så att life sucks!!!!

    Svara
  5. Hanna

    Kompisar med barn har fyndat en hel del kläder. Själv har jag faktiskt köpt en sadel, gick hur fint som helst. Anledningen att jag köpte den var att det är ett märke som är tyskt och jag har inte hittat eller hört talas om någon som säljer det i sverige. Sadeln var helt ny och jag betalade 7 500. Nypris ca 15 000! Fynd tycker jag!

    Du som är Ullaredstammis har väl även sett att diverse saker därifårn ibland säljs för mer än vad de kostar på Ullared!

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Hanna:

    Din sadel var verkligen ett FYND men jag fattar ändå inte att du vågade köpa den osedd? Eller hur gick det till egentligen?

    Man har ju hört om så mycket folk som blivit lurade när det varit större summor inblandade så jag hade nog inte vågat mig på ett sadelköp annat än om jag fick åka och prova sadeln och betala på plats.

    Vad gäller Ullaredsprylar så har jag inte tänkt på just att vissa varor finns där (på Tradera) och till ett högre pris men du har säkert rätt. Fast tror du att det kan vara folk som handlar i Ullared och sedan säljer grejerna dyrare på Tradera eller?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>