Onsdag- fridstöraren strikes again!

Båda bilderna är faktiskt tagna samtidigt även om ljuset ser annorlunda ut, klockan är här 06.20 och vi är hemma om 5 minuter.

Den lilla oranga pricken framför Archie är Soya som fortfarande har vintertäcket på sig (i ärlighetens namn mest för att jag ska se henne bättre och för att det faktiskt bara var + 1 grad i morse). Men jag red minsann utan termobyxor (!!!!!) och Archie har fått slippa ländtäcket sedan veckor tillbaka (inte som den häst jag såg hos Ebba igår, som hade ländtäcke på sig trots att det var + 9 grader ute och givetvis ännu varmare inomhus….suck….).

I morse var det dags för en uteritt med djuren och jag tänker inte chocka er genom att berätta hur dags jag var tvungen att stiga upp för att kunna vara på jobbet strax efter 7 (men det börjar på fy och slutar på ra).

Som tur är ljusnar det väldigt tidigt nu för tiden, en sådan här ritt hade varit omöjlig för 2 månader sedan, i alla fall om man inte skulle famla i totalt blindo och treva sig fram.

Jag försökte rida så långt ifrån bebyggelse jag kunde- alla kanske inte uppskattar klapprande hovar utanför sovrumsfönstret klockan 05.30- eller så tycker dom att det är ett långt ljuvligare ljud att vakna till än en skrällande väckarklocka, vem vet?

Även idag, liksom i söndags låg fokus på konditionsträning, jag red i lite friare form och travade väldigt långa träckor och galopperade en hel del.

Passet avslutades som sig bör med spritt på lång tygel och efter 1 timme var alla rastade.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Går du upp lika tidigt alla dagar i veckan?! Hur bär du dig åt…:-)

    Jag försöker också komma upp å iväg tidigt för att kunna komma tidigt till stallet på em, men lyckas sällan….:-(

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det går lite i perioder men jag har väldigt ofta och under många år stigit upp tämligen tidigt (senast 5.45- oftast tidigare).

    Det är inte det att jag är morgonpigg så mycket som att jag är extremt disciplinerad när det gäller ridningen. Jag hoppar ALDRIG någonsin över ridpass annat än om jag är MYCKET MYCKET sjuk och kan stiga upp hur tidigt som helst om jag måste.

    Sedan är jag faktiskt nästan lika trött om jag stiger upp klockan 7 som klockan 4 så då kan jag ”lika gärna” stiga upp tidigt och ha ridningen avklarad så att jag slipper tänka på det resten av dagen.

    Jag är ganska trött efter en arbetsdag (oavsett när jag stigit upp) så då är jag oftast inte så pigg på att rida. Jätteskönt att då bara åka till stallet och pyssla lite.

    Svara
  3. Hille

    Spritt på lång tygel var ett härligt uttryck tycker jag, även om jag misstänker att du slant på tangentbordet. Låter lite mer livat än skritt på lång tygel!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    *ASGARV*

    Ja, det var faktiskt en så rolig felskrivning att jag låter den stå kvar (även om det ska rätt mycket till för att just Arch ska ”spritta iväg” :=)).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>