Auktionshysteri?


Ibland är det nog lätt att dras med i mass-hysteri….

Igår hade jag lösa planer på att besöka en cykelauktion:

http://www.malmo.se/Medborgare/Stadsplanering–trafik/Trafik–hallbart-resande/Gang–och-cykeltrafik/Cykelauktioner-2010.html

i hopp om att hitta en billig cykel.

Vis av mina misstankar kring Tradera (mer om detta längre ner) frågade jag dock en kollega som hade varit på en av dessa auktioner tidigare om det var lönt att åka dit och hans bestämda svar var NEJ!

Enligt kollegan bjöd ”folk” hutlösa priser för skitcyklar och han kunde inte förstå varför? Man hade kunnat hitta långt billigare exemplar på Blocket enligt honom och jag tror säkert att han hade rätt och det var därför jag inte åkte iväg heller.

Min teori är att folk dras med i någon slags ”auktionshysteri” och bjuder långt mer än vad de hade tänkt från början och/ eller utan att objektivt tänka efter om priset är rimligt.

Kolla på nedanstående annons:

http://www.backontrackshop.se/product.asp?product=21

I denna nätaffär kan man alltså köpa en ryggvärmare för 685:–. Betalar man med kort kostar det inget mer, vill man ha postförskott kostar det 55:– extra.

På Tradera säljs just nu en exakt likadan ryggvärmare för 620:– + en fraktkostnad på 60:–. priset kan ju stiga ytterligare dessutom, auktionen är inte slut än.

http://www.tradera.com/Back-On-Track-Ryggvarmare—–NYTT–auktion_302360_109276366

Vari ligger logiken?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>