Onsdag

Eftersom vi hade det årliga mötet med vår vägförening igår var jag tvungen att flytta fram Ebba-träningen till idag och eftersom jag ska tävla på fredag, då Ebba vanligtvis rider Archie, bestämde jag mig för att skippa den egna träningen och låta henne rida.

Förvisso är min egen träning också viktig men jag tror faktiskt att det gagnar både Archie och mig ÄNNU mer när Ebba rider.

Idag blev det mest slutor i galopp, både på diagonalen och utmed långsidorna och i denna rörelse, i alla fall i höger-slutan kommer Ebba åt Archie mycket bättre än jag (och det beror så klart inte bara på att hon rider med 6 hål längre stigläder :-)).
Högerslutan är nu riktigt bra till skillnad mot för några månader sedan då man knappt såg NÅGON skillnad mellan arbetsgalopp utmed långsidan och SLUTA i galopp utmed långsidan :-).

Ebba fortsatte även med att introducera galopp-piruetter för Archie även om det än så länge är långt, långt ifrån regelrätta sådana.

Själv har jag bara tränat på att rida på så små volter i galopp som möjligt men nu ska jag börja göra detsamma fast med tagen bakdel.

Efter dagens pass dröp Archie av svett, inte bara på grund av att han verkligen får jobba utan för att vårvärmen också äntligen har kommit!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>