Lördag- bara fina hästar!

Som det ofta blir när jag är ledig har det varit en hästintensiv dag.

Kom till stallet i ottan och började med att mocka till Archie och Bröta (som jag ”passar” i tre dagar) medan Archie åt frukost.

Därefter begav vi oss på en uteritt med mycket galopp och det var till och med så att Archie producerade 2 bocksprång ( av de typ 5 stycken han gjort med mig i sadeln sedan han var 3 år).

Väl hemma blev det hagutsläpp och sedan mockade jag även till Rocky som jag lovat att ta hand om i helgen.

Efter att ha gjort i ordning trettioelva höpåsar (det blir en del till 3 hästar) så körde jag till Sally för den sedvanliga dressyrträningen.

Jag hade heeeelt glömt att Sally skulle tävla på eftermiddagen och att vår nya strategi var att rida Mulle ”mör” på morgonen men det var precis vad vi gjorde höll jag på att säga.

Mör eller inte men vi fick honom i alla fall att gå jättefint och inte bara rusa omkring i ”hundranittio” som han ibland vill göra om han får bestämma (men det får han inte- bestämma alltså).

Efter lektionen hastade jag tillbaka till stallet eftersom jag ville se min hovslagares 3 åring- denna skulle ridas av en av stallägarna (hon som är c-tränare i hoppning) inför visning på 3-årstestet i maj.

Jag tyckte nyss det var att jag var hos hovis för att beundra det nyfödda fölet och nu är det alltså redan en ridhäst! Tiden går för fort!

Efter några timmar hemma åkte jag tillbaka för att låta hästarna äta lunch och tömköra Rocky.

Precis då jag skulle bege mig upp till ridhuset ringer Sallys mamma och säger att Sally har VUNNIT sin klass, en LB och jag höll banne mig på att tappa luren av förvåning!

Att ponny-skrället kan hoppa som en Gud har jag sett på varje träning men det har ändå varit väl tunnsått med rosetter den sista tiden på grund av att han ibland hetsar upp sig lite väl mycket på banan.

Jag kände mig så otroligt glad å Sallys vägnar och förstår så väl hennes enorma lycka.

Jätteskönt att vårt arbete ger resultat och nu kan vi leva på detta ett bra tag!

Vad gäller Rockys tömkörning var även den ett stort glädjeämne, han är en sådan där häst som ”tömkör sig själv”, så enkel att man kan ha tömmarna i en hand och bara njuta.

My var osäker på om han var tömkörd förut och är han inte det måste han vara en naturbegåvning utan dess like :-).

När även detta projekt var avklarat slängde jag ut alla 3 hästarna i hagen igen och nu får de stå och sola sig där till klockan 18 medan jag läser en bok och slappar.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>